8η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας


Για 8η συνεχή χρονιά η πόλη της Καρδίτσας, γίνεται το επίκεντρο πανελλήνιου ενδιαφέροντος, φιλοξενώντας, στο πλαίσιο της Οικολογικής Γιορτής, εκθέτες – καλλιεργητές οικολογικών προϊόντων από διάφορα μέρη της χώρας.  

Το ενδιαφέρον για συμμετοχή στην Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά βιολογικών προϊόντων, που θα λειτουργήσει στο άλσος Παυσιλύπου το τριήμερο 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη 2008, είναι πολύ μεγάλο. Σε αυτή, μπορούν να πάρουν μέρος παραγωγοί πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων, φυτικής και ζωικής παραγωγής, μεταποιητές και τυποποιητές βιολογικών προϊόντων, περιβαλλοντικές οργανώσεις, οργανισμοί ελέγχου και πιστοποίησης, καταστήματα βιολογικών προϊόντων, φορείς που σχετίζονται με τη βιολογική παραγωγή, καθώς και χειροτέχνες με είδη χειροτεχνίας από όλη την Ελλάδα.

Η Έκθεση θα λειτουργεί ως εξής:

Παρασκευή 18:00 μ.μ. – 22:00 μ.μ.

Σάββατο και Κυριακή  10.00 π.μ. έως 14.30 μ.μ. και 17.30 μ.μ. έως 22.00 μ.μ.

Κατά τη διάρκεια της εκθεσιακής αγοράς επιτρέπονται πωλήσεις των εκτεθειμένων προϊόντων (μόνο για τους παραγωγούς).

Ημερίδα για τους υδατικούς πόρους

Η έναρξη της 8ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας – που είναι αφιερωμένη στους υδατικούς πόρους – θα γίνει το πρωί της Παρασκευής 19ης Σεπτέμβρη, με ημερίδα που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο της πόλης.

Το θέμα της ημερίδας είναι: «Το πρόβλημα των υδατικών πόρων και οι τρόποι διαχείρισης». Τέσσερις καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ένας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, θα είναι οι κύριοι εισηγητές της ημερίδας, όπου θα προτείνουν μέτρα αντιμετώπισης του σοβαρού προβλήματος της λειψυδρίας, που αντιμετωπίζει όλη η Θεσσαλία.

Οι διοργανωτές

Η Οικολογική Γιορτή διοργανώνεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας, την Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Καρδίτσας , το Δήμο Καρδίτσας, τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Καρδίτσας, τη Δ/νση Βιομηχανικών Φυτών & ΟΣΔΕ  Ν. Καρδίτσας, την ΑΝΚΑ. ΑΕ, το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Καρδίτσας, το Τοπικό Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης Καρδίτσας, το Γεωπονικό Σύλλογο του νομού και το Σύλλογο Δασολόγων, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τη διοργάνωση και από την ιστοσελίδα στο διαδίκτυο που λειτουργεί από φέτος. Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι www.oikologikigiorti.gr

Προηγούμενο άρθρο Λειτουργία των παιδικών βιβλιοθηκών του Δήμου
Επόμενο άρθρο Στο επίκεντρο και πάλι τα τροφεία