Πρωτοσέλιδο

Οι αγρότες διαμαρτυρήθηκαν για τους πλειστηριασμούς


Εκπρόσωποι του μπλόκου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) που έχει στηθεί στον Ε65 (Δέλτα) και καθημερινά ενισχύεται, συμμετείχε το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Γενάρη στην κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς, προχωρώντας σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου των δικαστηρίων Καρδίτσας.

Η κινητοποίηση που έγινε μαζί με σωματεία και φορείς της περιοχής, εντάσσεται στο καθημερινό πολύμορφο αγωνιστικό πρόγραμμα δράσεων που αποφασίστηκε από το μπλόκο της ΕΟAΣΚ στη συνεδρίασή του το βράδυ της Τρίτης.

Με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις 15 Γενάρη 2018, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ βάζει στο στόχαστρο της την αγροτική και κάθε λαϊκή κατοικία.

Εκτός των τραπεζιτών και των φαντς που ετοιμάζονται μέσα από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να αρπάξουν τα σπίτια, η αγροτική και κάθε λαϊκή οικογένεια θα έρχεται πλέον αντιμέτωπη και με το κράτος. Το κράτος βάζει στο στόχαστρο του τη στέγη των μικρομεσαίων αγροτών και των λαϊκών στρωμάτων για χρέη προς το δημόσιο. Ένα ακόμη βήμα πίεσης και εκβιασμού σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν τη ληστρική φορολογία που έχει επιβληθεί και τα χαράτσια.

Στη βάση των κοινών αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, οι μικρομεσαίοι αγρότες στο Νομό Καρδίτσας και σε όλη τη χώρα μέσα από τα μπλόκα που στήνονται, διεκδικούν:

-Να υπάρχει ακατάσχετο τραπεζικών λογαριασμών 12.000 ευρώ προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί

– Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης

Η ΕΟΣΚ καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες στην κινητοποίηση που θα έχει προγραμματιστεί την Παρασκευή 26 Γενάρη στο Κέντρο Ταξινόμησης Βάμβακος στις 10 το πρωί, όπου η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» διοργανώνουν ημερίδα για την Ποιότητα του Ελληνικού Βαμβακιού.

Παράλληλα καλεί τους μαζικούς φορείς του Νομού Καρδίτσας να παραβρεθούν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του μπλόκου, την Κυριακή 28 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη σύμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, καθώς και στο πλαίσιο των αιτημάτων επιβίωσης που έχει διαμορφωθεί από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Σταθμός σε αυτήν την αγωνιστική πορεία θα είναι το μεγάλο συλλαλητήριο στις 3 Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της έκθεσης «AGROTICA».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργιθέας
Επόμενο άρθρο Το ΥΠΠΟ στηρίζει το 34ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας