Οι γενικές συνελεύσεις θα πάρουν την τελική απόφαση – Νέα συνάντηση όλων των ΕΑΣ της Θεσσαλίας αύριο στο Βόλο


 Μετά την πρώτη επαφή που είχαν οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλίας στα Αμπελάκια Λάρισας προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας σύγχρονης και δυναμικής ΕΑΣ στο θεσσαλικό κάμπο, αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί ακόμη μία σύσκεψη έτσι ώστε να καταγραφούν οι προθέσεις και οι ιδέες των συμμετεχόντων συνεταιριστών. Η συνένωση των ΕΑΣ της Θεσσαλίας χαρακτηρίστηκε μονόδρομος από τους συμμετέχοντες στην πρώτη σύσκεψη και έτσι αποφασίστηκε να συσταθεί μια 8μελής Ομάδα Εργασίας με έργο της την καταγραφή της περιουσίας κάθε ένωσης και σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρξουν τα αποτελέσματα αυτής της καταγραφής ώστε το παραπάνω εγχείρημα (της σύστασης μίας Ένωσης) να γίνει πραγματικότητα.

Η ΕΑΣ Καρδίτσας

Στην πρώτη συνάντηση στα Αμπελάκια Λάρισας παρευρέθηκαν οι διοικήσεις των 3 Ενώσεων του νομού Λάρισας (Λάρισας-Φαρσάλων-Ελασσόνας), οι 3 Ενώσεις της Μαγνησίας (Βόλου-Πηλίου-Αλμυρού), η ΕΑΣ Καλαμπάκας και η ΕΑΣ Καρδίτσας, ενώ η ΕΑΣ Τρικάλων, παραμέρισε τις όποιες ενστάσεις είχε και έστειλε εκπρόσωπο, ο οποίος ανέλαβε να μεταφέρει στο Δ.Σ. της Ένωσης τις παραπάνω αποφάσεις ώστε την τελική απόφαση να λάβει η γενική συνέλευση. Στην αυριανή νέα σύσκεψη, θα παρευρεθεί από την ΕΑΣ της Καρδίτσας (και εκ μέρους της πλειοψηφίας του Δ.Σ.) ο πρώην Πρόεδρος κ. Βασίλης Γιαννάκος, ο κ. Αλεξίου και ένα ακόμη στέλεχος, με τον κ. Γιαννάκο να δηλώνει ότι «ασχέτως πιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα όλου αυτού του εγχειρήματος, εμείς οφείλουμε να συμμετάσχουμε στις συζητήσεις». Τέλος ο κ. Γιαννάκος δήλωσε στη «Γνώμη» ότι όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία (τόσο της καταγραφής των περιουσιακών στοιχείων κάθε ΕΑΣ όσο και η νομική υπόσταση της μίας και μοναδικής ΕΑΣ στο θεσσαλικό χώρο), η οποία αναμένεται από τη νέα χρονιά, τότε την τελική απόφαση θα τη λάβουν οι γενικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε οργάνωση, αν συμφωνούν δηλαδή στη συνένωση των ενώσεων μεταξύ τους.

Ο κ. Πρίντζος

Εμπνευστής της ιδέας για τη συνένωση των ΕΑΣ της Θεσσαλίας ήταν ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα και πριν την πρώτη σύσκεψη στα Αμπελάκια Λάρισας, περιόδευσε και είχε επαφές με όλους τους συναδέλφους του στις έδρες της κάθε Ένωσης. Ο κ. Πρίντζος, ο οποίος έχει διευκρινίσει πως «η σκέψη του δεν διακατέχεται από ιδιοτελή κριτήρια, καθώς η Ένωσή του είναι η μοναδική στη Θεσσαλία που παρουσιάζει θετικό πρόσημο στον προϋπολογισμό», είχε τονίσει ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για τη δημιουργία μιας ισχυρής Ένωσης σε όλη τη Θεσσαλία.

Προηγούμενο άρθρο Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά
Επόμενο άρθρο Τιμήθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην Καρδίτσα