Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά


 Την πρώτη του συνεδρίαση εκτός Παλαμά πραγματοποίησε την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο του καλλικρατικού δήμου Παλαμά, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος Προαστίου, έδρα του πρώην δήμου Σελλάνων.

Πλήθος δημοτών της περιοχής Σελλάνων γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα, γεγονός που χαροποίησε το δήμαρχο κ. Πατσιαλή, τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Βαϊόπουλο και άπαντες τους δημοτικούς συμβούλους -συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης- που δήλωσαν ικανοποιημένοι από την συμμετοχή των πολιτών, αγρότες στην πλειοψηφία τους…

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:

1. Έγινε ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με την προτεινόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝΚΑ (Αναπτυξιακή Καρδίτσας Α.Ε). Η ενημέρωση έγινε από τον διευθυντή της ΑΝΚΑ κ. Βασίλη Μπέλλη, που ανέλυσε τα υπάρχοντα στοιχεία της εταιρίας και παρουσίασε την πρόταση για στήριξη και επέκταση των δραστηριοτήτων της. Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκε και ο προβληματισμός «αν έχει κλείσει ο κύκλος της ΑΝΚΑ» μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» που έφερε τους μεγάλους δήμους. Το σώμα δεν πήρε σχετική απόφαση, αφού το θέμα θα ξανατεθεί με την έναρξη του νέου έτους.

2. Ομόφωνα αποφασίστηκε, μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου Φύλλου κ. Λιάχανου η πρόσληψη οδηγού σκαπτικού μηχανήματος για την δημοτική ενότητα Φύλλου, καθώς και η τοποθέτηση Αυτόματης Ταμειακής Μηχανής (ΑΤΜ) σε χώρο του δημοτικού καταστήματος Ιτέας.

3. Ομόφωνα επίσης, αποφασίστηκε η αιτούμενη παράταση προθεσμίας του έργου «Ασφαλτοστρώσεις αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων» (Δ.Ε. Σελλάνων), μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου Σελλάνων κ. Τσιρώνη, εγκρίθηκε ο 2ος ανακεφαλαιωτικός πίνακας του έργου «Δίκτυο ακαθάρτων πόλης Παλαμά», καθώς και η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011.

4. Ομόφωνα αποφασίστηκε να παραμείνουν και για τη νέα χρονιά 2012, στα ίδια επίπεδα με το 2011, τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού (Α’ ζώνη πόλης Παλαμά: Φωτισμός 0.64 ευρώ ανά τ.μ. και καθαριότητα 0.97 ευρώ ανά τ.μ. – Β’ ζώνη Παλαμά: 0,53 και 0,79 ευρώ, – τοπικές κοινότητες: 0,35 και 0.80 ευρώ αντίστοιχα – καταστήματα όλου του δήμου: 1,00 και 1,40 ευρώ).

5. Καθορίστηκαν οι συντελεστές άρδευσης του οικονομικού έτους 2011 στα αγροκτήματα της έδρας του δήμου και των τοπικών κοινοτήτων.

6. Ομόφωνα επί των παρόντων ψηφίστηκε και η πρόταση για τα τέλη ύδρευσης των Δ.Ε. Σελλάνων και Φύλλου για το έτος 2012 (ενιαίο πάγιο για κάθε παροχή 8 ευρώ, για κατανάλωση κάτω από 150 κ.μ. νερού  η χρέωση ανέρχεται στα 0,25 ευρώ και για πάνω από 150 κ.μ. στα 0,30 ευρώ ανά κ.μ.. Για τοποθέτηση μετρητή η χρέωση είναι 123 ευρώ με ΦΠΑ). Για την Δ.Ε. Παλαμά τα τέλη ύδρευσης καθορίζονται από την ΔΕΥΑΠ.

7. Για τα δικαιώματα βοσκής το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να παραμείνουν όπως και το 2011. Έτσι και για το 2012, τα γενικά τέλη για όλο το δήμο θα είναι 0.30 ευρώ για κάθε μικρό ζώο και 0,50 ευρώ για κάθε μεγάλο ζώο. Κάθε δημότης θα μπορεί να βόσκει δωρεάν έως 10 μικρά και 4 μεγάλα ζώα.

8. Στα ίδια με πέρσι επίπεδα παραμένουν και τα τέλη χρήσης πεζοδρομίων, πεζοδρόμων, πλατειών και οδών του δήμου, χωρίς αύξηση, ήτοι σε 1,36 ευρώ ανά τ.μ.

9. Επίσης, στα ίδια επίπεδα με το 2011 παραμένει και το 2012 ο συντελεστής τέλους ακίνητης περιουσίας, ήτοι σε 0,3 τοις χιλίοις για όλο τον καλλικρατικό δήμο Παλαμά.

10. Τέλος, αποφασίστηκε η επιβολή τέλους σε κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια και συναφή καταστήματα για το οικονομικό έτος 2012. Το τέλος ανέρχεται στο 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων, εκτός των νυχτερινών κέντρων, αιθουσών χορού με ποτά και θέαμα, καφωδεία, κέντρα διασκέδασης και χορευτικών κέντρων με μουσική, στα οποία το τέλος ανέρχεται στο 5% επί των ακαθαρίστων εσόδων.

Προηγούμενο άρθρο «Πολιτική Ανωμαλία και Εκτροπή;»
Επόμενο άρθρο Οι γενικές συνελεύσεις θα πάρουν την τελική απόφαση - Νέα συνάντηση όλων των ΕΑΣ της Θεσσαλίας αύριο στο Βόλο