Οι Δρυάδες εν πλω στο 10ο Φεστιβάλ Σωματείου ελλήνων Χορογράφων


 Οι Δρυάδες εν πλω καθιερώνονται στα πολιτιστικά δρώμενα με συνεχιζόμενη παρουσία και στο 10ο Φεστιβάλ Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

 Με την αρωγή του Εργαστηρίου Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη οι Δρυάδες εν πλω μετείχαν στο Φεστιβάλ με δύο παραστάσεις στις 5 και 6 Ιουνίου στο Χοροθέατρο ΡΟΕΣ – Σοφίας Σπυράτου. Στην πολιτιστική καρδιά της Αθήνας στο Γκάζι ανέβασαν την παράσταση ‘’ΓΚΡΙ” η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της χοροθεατρικής τριλογίας που εμπνεύστηκε η χορογράφος Μαρία Καραπαναγιώτη από ποιητικές συλλογές του διακεκριμένου εικαστικού Ι. Τρούκη.

Το έργο στοχεύει στην αποδόμηση των αναπάντεχων γεγονότων και στοχοποιεί την απομόνωση αλλά ταυτόχρονα χρωματίζει ζωηρά το όραμα την αναδόμηση με δίαυλο την ομαδική προσπάθεια ως απόρροια της απομείωσης του ‘εγώ’.

Οι θεατές, φίλοι και φιλότεχνοι, τίμησαν με την παρουσία τους τις παραστάσεις αλλά και άνθρωποι των τεχνών παρευρέθηκαν σε αυτές υπογραμμίζοντας, καταφανώς ενθουσιασμένοι, την επιβλητική παρουσία μιας  ομάδας από την << περιφέρεια >> που με συνεχή παρουσία δηλώνει τη συνέπειά της αλλά και την αλτρουιστική χορογραφία σε συνθήκες καθημερινότητας απόλυτης σπέκουλας.

Οι συντελεστές

Χορογραφία – Σκηνοθεσία:               Μαρία Καραπαναγιώτη

Ερμηνεία:       Έφη Καρανάσιου       Λίλη Καραπαναγιώτη

                   Λίλα Βαρελά             Αθηνά Κατσή

                   Ρέα Καρκαλέτσου      Νίκος Βάλβης

Συμμετοχή:    Σωτηρία Ρουβολή

Ποίηση:         Ιωάννης Τρούκης

Video Art:      Ι. Τρούκης   Λ. Παπαγεωργίου

Φωτισμός:      Θωμάς Οικονομάκος

Ήχος – Επιμέλεια Σκηνής:     Νίνα Καραπαναγιώτη

Οι Δρυάδες εν πλω, οι συντελεστές της παράστασης και το Εργαστήρι Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη ευχαριστούν θερμά τους θεατές για την παρουσία τους και το χοροθέατρο ΡΟΕΣ για τη φιλοξενία και προσδοκούν σε επερχόμενες διακρίσεις.-

 «Σε έναν κόσμο όπου οι ισορροπίες μεταβάλλονται διαρκώς, οι πληθυσμοί μετακινούνται, οι οικονομίες κλονίζονται ή καταρρέουν και ο πλανήτης εκπέμπει σήμα κινδύνου, συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο τα τρομακτικά αποτελέσματα της πνευματικής αδράνειας των τελευταίων χρόνων, της αποχαύνωσης όλων μπροστά στα τηλεοπτικά σκουπίδια, στη βολή του καναπέ μας, της προσωπικής μας σιωπής, της απουσίας πνευματικού λόγου. Η απουσία κάθε αντίστασης, έφερε τη γενιά μας μπροστά σε αυτό το τρομερό αδιέξοδο. Με τη δικαιολογία της τεράστιας οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, κάποιοι επιχειρούν να πείσουν την κοινωνία, ότι η τέχνη είναι μια άχρηστη πολυτέλεια και οι δημιουργοί της περιττοί. Δυστυχώς… μεγαλύτερος κίνδυνος, από την οικονομικη καταρευση είναι αυτή η πνευματική καταρράκωση και αμφισβήτηση, που οδηγει  στην πνευματική  κατάρρευση !»

10ο Φεστιβάλ Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων υπο την αιγιδα υπουργειου πολιτισμου και τουρισμου

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

Για την Καλλιτεχνική Εταιρεία

Δρυάδες εν πλω

Η Πρόεδρος

Μαρία Καραπαναγιώτη

Προηγούμενο άρθρο Μ. Θεοχάρη: Χρονοδιάγραμμα καταβολής πληρωμών για τους αγρότες
Επόμενο άρθρο Ιδιώτης καταπατά τεράστια δημόσια έκταση με την ανοχή του κράτους