ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ SOS ΜΕ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ – Προσπάθεια κατάργησης της ετήσιας εμποροπανήγυρης


Δραματικά είναι τα πράγματα για τους εμπόρους του Νομού Καρδίτσας, οι οποίοι εκπέμπουν SOS και καλούν τους Καρδιτσιώτες να στηρίζουν πάντα την τοπική αγορά ώστε να μην καταρρεύσει. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Βύρων Παππάς, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Ηλίας Αντωνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και μέλη της διοίκησης του επιμελητηρίου, παραχώρησαν χθες συνέντευξη τύπου παρουσιάζοντας το σκηνικό της αγοράς και υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν μέρες κατά τις οποίες οι έμποροι δεν εισπράττουν ούτε ένα ευρώ!
Επίσης έκαναν λόγο για πραγματική αδυναμία από πλευράς των εμπόρων να ανταποκριθούν σε βασικές υποχρεώσεις όπως η καταβολή των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, η εξυπηρέτηση των δανείων τους κλπ, ενώ απογοητευμένοι δήλωσαν και από το γεγονός ότι –παρά τις εκκλήσεις- οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων δεν κατεβάζουν τα ενοίκια. Οι παραπάνω λόγοι επέβαλλαν στους φορείς να προβούν στο 10ήμερο προσφορών που ξεκινά από την Δευτέρα 11 Ιουνίου και το οποίο –όπως ειπώθηκε- είναι σημαντικό που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των εκλογών αφού έτσι θα μπορέσουν να ψωνίσουν και οι ετεροδημότες που θα έρθουν στην πόλη μας για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να προμηθευτούν προϊόντα σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Τέλος, οι παραπάνω φορείς κάλεσαν όλους τους Καρδιτσιώτες να επωφεληθούν των προσφορών και να προτιμήσουν τα εμπορικά της Καρδίτσας που έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν καλά προϊόντα και φιλικό περιβάλλον.

Κατάργηση της εμποροπανήγυρης

Την προσπάθεια κατάργησης της ετήσιας εμποροπανήγυρης που διεξάγεται κάθε χρόνο τον Οκτώβρη απέναντι από τις παλιές Καπναποθήκες Καρδίτσας, ώστε να διαφυλαχθεί το στεγασμένο εμπόριο, μελετούν οι παραπάνω φορείς, οι οποίοι χθες το πρωί συναντήθηκαν γι’ αυτό το θέμα με τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Παπαλό. Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παππάς, «δεν υπάρχουν περιθώρια να χαθεί ούτε ένα ευρώ» και σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η κατάργηση της εμποροπανήγυρης, θα εξεταστεί η λύση αλλαγής νοοτροπίας και λειτουργίας.

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση για τον εθελοντισμό στο Δημοτικό Σχολείο της Μαγούλας
Επόμενο άρθρο Οι θέσεις μας είναι ακλόνητες και είναι για πάντα - Μιχάλης Γιαννάκης από την Καρδίτσα