Ειδήσεις

Οι κάτοικοι του παλιού οικισμού Σοφάδων συγκέντρωσαν χρήματα για να φτιάξουν τους δρόμους στις γειτονιές τους


 Απ’ ότι  φαίνεται ο δήμος Σοφάδων εγκατάλειψε για τα καλά τους δημότες του παλιού οικισμού Σοφάδων, καθώς εδώ και 90 χρόνια δεν έγινε κανένα έργο  υποδομής ουσίας.

Και έτσι, οι συμπολίτες μας στο παλιό οικισμό Σοφάδων, συγκέντρωσαν χρήματα για να φτιάξουν   μόνοι τους,  ορισμένους δυσπρόσιτους δημόσιους δρόμους της γειτονιάς τους,  που έχουν άμεση  πρόσβαση πλησίον του δημοτικού σχολείου.

Την ίδια ώρα η δημοτική αρχή,  ξεκίνησε να ξηλώνει την ήδη υπάρχουσα πλακόστρωση στη πλατεία των Σοφάδων, που ήταν σε άριστη κατάσταση και να την αντικαταστήσει με τσιμεντοστρώσεις  προϋπολογισμού 100.000 ευρώ  με χρήματα και των Ρομά  από τη λεγόμενη ΣΑΤΑ.

Οι δημότες Ρομά απαριθμούν κατά προσέγγιση 6.500  περίπου, αν υπολογίσουμε την ΣΑΤΑ σε 22 ευρώ τη κεφαλή, στη Τσιγγάνικη κοινότητα  αντιστοιχεί εκ του νόμου το ποσό 143.000 ευρώ ετησίως για έργα υποδομής.

Γιατί να ξοδεύει λεφτά  ο δήμος Σοφάδων για έργα που δεν έχουν άμεση προτεραιότητα για τους δημότες; Γιατί να ξανά γυρίσουμε σε λογικές του παρελθόντος, χαλάμε γκρεμίζουμε και σπαταλάμε τζάμπα λεφτά για έργα άνευ ουσίας;

Ενώ  ξέρουμε ότι υπάρχουν χωριά, οικισμοί και τοπικές κοινότητες, που έχουν πραγματική ανάγκη από τέτοια μικρά έργα,  τα οποία θα δώσουν λύση στους κατοίκους  με βασικό  γνώμονα,  την κοινοτική ανάπτυξη της περιοχής  και  με στόχο την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών μας.

Καλούμε τους φίλους μας, τους αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, με τους οποίους έχουμε άριστη σχέση και επικοινωνία, να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα μας, με μία έκτακτη παρέμβαση ασφαλτόστρωσης των δρόμων περίπου 2 χιλιόμετρα εντός οικισμού.

Η  συστηματική εγκατάλειψη των κατοίκων Ρομά του ενός τελευταίου χρόνου, από το δήμο  Σοφάδων,  δεν τιμάει το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας, καθότι   γνωρίζουμε πολύ καλά,  ότι  εδώ και χρόνια,  όσοι υπηρετήσαν το θεσμό αυτό,  σέβονται και εκτιμούν τη Τσιγγάνικη κοινότητα και πάντα στο παρελθόν έδειχναν δείγματα καλής  γραφής. Ο δήμος Σοφάδων πρέπει άμεσα να αλλάξει γραμμή και νότα σχεδιασμού,  διότι δεν αξίζει στο τόπο μας να έχουμε πολίτες Α και Β κατηγορίας.

 

Γράφει ο Παναγιώτης Χαρίτος, πρώην Αντιδήμαρχος

Προηγούμενο άρθρο Υπόσχεση δεμένη με μια κόκκινη κλωστή!!!
Επόμενο άρθρο Aerial yoga event στη Λίμνη Πλαστήρα - Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Κωστή Νούσιου