Ειδήσεις

Οι μαθητές Ρομά του 19ου Δημοτικού Σχολείου εξερευνούν το Μαγεμένο Δάσος


Ο Διευθυντής κ. Στεργιόπουλος και ο σύλλογος Διδασκόντων του  19ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας σε συνεργασία με την ομάδα στήριξης  του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας διοργάνωσαν εκπαιδευτική-ψυχαγωγική επίσκεψη για τους μαθητές Ρομά.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο «Παυσίλυπο – Το Μαγεμένο Δάσος»  την Τρίτη 10/12/2019 . Πρόκειται για ένα ψυχαγωγικό πάρκο που υλοποιείται κάθε χρόνο από το Δήμο Καρδίτσας ενόψει των Χριστουγέννων με σκοπό τη διασκέδαση και τη μεταφορά μικρών και μεγάλων σε ένα παραμυθένιο κόσμο συμμετέχοντας ενεργά στις δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, που συμμετείχαν σε αυτή την επίσκεψη, ψυχαγωγήθηκαν από τον  κλόουν Κίκο, τραγούδησαν και χόρεψαν μαζί του. Αφού μεταμορφώθηκαν σε μικρούς Άγιους Βασίληδες και Ρούντολφ, με τη βοήθεια της ζωγραφικής προσώπου, ξεκίνησαν την περιήγησή τους στα σπιτάκια του . Εκεί, συνάντησαν τις  νεράιδες, συνομίλησαν με τον Άγιο Βασίλη και συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Μικροί κηπουροί σε δράση» από το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Καρδίτσας . Μέσα από τα παιχνίδια που είχαν στηθεί, πέρασαν ευχάριστα την ώρα τους, απέκτησαν νέες γνώσεις και εμπειρίες επιστρέφοντας στον οικισμό γεμάτοι όμορφες εικόνες.

Ευχάριστη έκπληξη για όλους η παρουσία του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Τσιάκου, ο οποίος συνομίλησε με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Τα παιδιά ανταπέδωσαν την ευγενική φιλοξενία αφιερώνοντας στον κ. Δήμαρχο ένα τσιγγάνικο τραγούδι!

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Καρδίτσας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

 

Προηγούμενο άρθρο Οι παροχές στους τρίτεκνους
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα της ΣΕΑ των Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ν. Καρδίτσας