Οι παιδικές βιβλιοθήκες κόβουν τις πρωτοχρονιάτικες πίτες τους


Σε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα με μεγάλη συμμετοχή παιδιών αλλά και πολλών γονιών και εκπαιδευτικών, οι Παιδικές Βιβλιοθήκες έκοψαν τις  Πρωτοχρονιάτικες πίτες τους.  

Συγκεκριμένα την εβδομάδα που πέρασε έγιναν κοπές πίτας στις Παιδικές Βιβλιοθήκες : πλατείας Γιολδάση, Δ.Δ. Αρτεσιανού, Δ.Δ. Καρδιτσομάγουλας,  Δ.Δ. Παλαιοκκλησίου, συν. Αγ. Γεωργίου, συν. Σεισμόπληκτα Καμινάδων, συν. Λάκας Ματζιάρα και συν Αγ. Νικολάου.

Μια ευχάριστη έκπληξη για τα παιδιά ήταν η επίσκεψη του Δημάρχου, κ. Δομήνικου Βερίλλη στις περισσότερες Παιδικές Βιβλιοθήκες.

 Ο Δήμαρχος μίλησε με θέρμη στα παιδιά για τα βιβλία και τα παρότρυνε να διαβάζουν, συζήτησε μαζί τους με χιούμορ για τα ενδιαφέροντα αλλά και τις ανάγκες τους, υποσχέθηκε ότι η Δημοτική Αρχή θα ενισχύει με κάθε μέσο το σπουδαίο έργο των Παιδικών Βιβλιοθηκών και ευχήθηκε μια καινούργια χρονιά με υγεία και πρόοδο.

Ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά έδωσε και ο Πρόεδρος των Παιδικών Βιβλιοθηκών και Αντιδήμαρχος κ. Θεοφάνης Βότσης τονίζοντας την αξία του βιβλίου και τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών συμμετέχοντας στις δραστηριότητες των Παιδικών Βιβλιοθηκών.

Τα παιδιά – μέλη των Παιδικών Βιβλιοθηκών χάρηκαν ιδιαίτερα αυτές τις λιτές αλλά γεμάτες ζεστασιά και αγάπη εκδηλώσεις τις οποίες κάθε χρόνο περιμένουν με ενθουσιασμό και ανυπομονησία. Σε κάθε βιβλιοθήκη ο τυχερός που βρήκε το φλουρί κέρδισε ένα….βιβλίο. Τα παιδιά που κέρδισαν το φλουρί είναι τα παρακάτω: 

Αρτεσιανό : Θεοδώρα Νικοπούλου – Γκαβαλέκα, Καρδιτσομάγουλα : Φανούρης Αποστόλου, Αγ. Νικόλαος : Αφροδίτη Κωστάμη, Λάκα Ματζιάρα : Γιώργος Καραγιάννης, Πλ. Γιολδάση : Εφραιμία Μπαρκαλή, Παλαιοκκλήσι : Γιώργος Παπαθανασίου, Σεισμόπληκτα : Κώστας Τσαντούλας, Αγ. Γεώργιος : Ευαγγελία Βασιλάκου, Αγ. Φανούριος : Σίσσυ Βρεττού Ευχόμαστε να είναι τυχερά στη ζωή τους και ν’ αγαπούν  τα βιβλία.

Μεγάλη χαρά έδωσε επίσης στα παιδιά και η παράσταση Καραγκιόζη που ακολούθησε μετά την κοπή πίτας στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δ.Δ. Αρτεσιανού και στο Δημοτ. σχολείο Δ.Δ. Καρδιτσομάγουλας. Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του Δημοτ. Σχολείου Καρδιτσομάγουλας κ. Κ. Κωστή για την συνεργασία.

Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν και γέλασαν με την ψυχή τους με τις περιπέτειες του Καραγκιόζη από το θέατρο Σκιών του κ. Δ. Καραμαγκιόλα.

Τις κοπές πίτας τίμησαν με την παρουσία τους επίσης το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Νίκη Μπουραζάνη, ο ιερέας Καρδιτσομάγουλας Π. Αποστόλου.   

η Διευθύντρια  κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου  και τα στελέχη των Παιδικών Βιβλιοθηκών.

Σε μια περίοδο κρίσης και σημαντικών αλλαγών στο χώρο της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της διακίνησης του βιβλίου, οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Καρδίτσας διάσπαρτες σε όλες τις συνοικίες και στα τρία δημοτικά διαμερίσματα: Αρτεσιανού, Καρδιτσομάγουλας και Παλαιοκκλησίου απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών. Από το 1985 μέχρι σήμερα προσφέρουν αθόρυβα σε καθημερινή βάση, καινοτόμες και ουσιαστικές υπηρεσίες γνώσης, πληροφόρησης αλλά και δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία.

Το 2008 οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Καρδίτσας παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα έχουν να επιδείξουν ένα πλούσιο και δημιουργικό έργο.

Κοπές πίτας αυτή την εβδομάδα θα γίνουν Τετάρτη 28/1 στην Παιδική Βιβλιοθήκη συν. Αγ. Παρασκευής ώρα 5:30μ.μ. και Πέμπτη 29/1 στην Παιδική Βιβλιοθήκη Παυσιλύπου ώρα 5:30μ.μ.

Προηγούμενο άρθρο Προσπάθεια εξωστρέφειας των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα ενημέρωσης παιδιών & γονέων σε θέματα σπουδών