Πρόγραμμα ενημέρωσης παιδιών & γονέων σε θέματα σπουδών


Σύσκεψη με θέμα τον συντονισμό των ενημερώσεων σε επίπεδο νομού για την Επαγγελματική Εκπαίδευση (Επαγγελματικά Λύκεια και Επαγγελματικές Σχολές) πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009, στις 12μ.μ. στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Καρδίτσας.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι υπεύθυνοι των δομών επαγγελματικού προσανατολισμού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΚΕΣΥΠ, ΓΡΑΣΕΠ, ΓΡΑΣΥ), οι διευθυντές και υποδιευθυντές των ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ.  και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικών θεμάτων του γραφείου επαγγελματικής εκπαίδευσης κ. Τσιαμούλης Βασίλειος.   

Μετά από κατάθεση προτάσεων και ανταλλαγή απόψεων, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν σε ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων και ενεργειών με στόχο την καλύτερη δυνατή ενημέρωση μαθητών και γονέων του νομού σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών (κύκλους, τομείς, ειδικότητες) και τις διεξόδους των ΕΠΑ.Λ., τις διαφορές ανάμεσα στη γενική και επαγγελματική εκπαίδευση, την οριζόντια διασύνδεση ανάμεσα στους δύο τύπους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τις ειδικότητες και διεξόδους που προσφέρονται από την ΕΠΑ.Σ.    

Προηγούμενο άρθρο Οι παιδικές βιβλιοθήκες κόβουν τις πρωτοχρονιάτικες πίτες τους
Επόμενο άρθρο Συμπαράσταση του Δημάρχου Καρδίτσας στους αγρότες