Ειδήσεις

Οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. γιόρτασαν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων


Πέντε Βιβλιοθήκες της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα, και οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας αποφάσισαν να γιορτάσουν τη συγκεκριμένη ημέρα με κοινές δράσεις.
Το πρωί της Τετάρτης 18 Μαΐου οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας με τα παιδιά του Δ2 του 8ου Δημοτικού σχολείου Καρδίτσας και την εκπαιδευτικό τους Κυρία Χαρούλα Ανυφαντή, στα πλαίσια της Διεθνούς Μέρας Μουσείων, επισκέφτηκαν το Μουσείο Πόλης Καρδίτσας, Εκεί μας περίμενε η Μουσειολόγος Κυρία Φωτεινή Λέκκα, η οποία μας μίλησε γενικά για τα Μουσεία, τα είδη τους, το ρόλο που παίζουν στις κοινωνίες και μας ξενάγησε στο χώρο του Μουσείου.

Στη συνέχεια, τα παιδιά έδωσαν χρώμα σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες της Καρδίτσας και τις τοποθέτησαν σε ειδικό σταντ, όπου και θα εκτίθενται για το κοινό της πόλης τις επόμενες 10 περίπου μέρες.

Τέλος, στο χώρο της παιδικής βιβλιοθήκης «Παυσιλύπου» είδαμε ένα βίντεο που μας ξενάγησε στο μουσείο της Ακρόπολης και διαβάσαμε την πολύ διασκεδαστική ιστορία του Rene Goscinny «Το μουσείο της ζωγραφικής», με τον αγαπημένο ήρωα των παιδιών, το Μικρό Νικόλα.

Παράλληλα παρόμοιες δράσεις – αφιερώματα σε τοπικά και όχι μόνο μουσεία, πραγματοποιήθηκαν σε άλλες τέσσερις βιβλιοθήκες της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα, στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας “Κωνσταντίνος Κούμας” και το ΔΗ.Κ.Ι. Βόλου.

Το απόγευμα της Τετάρτης τα παιδιά του 3ου ΚΔΑΠ του Δήμου Καρδίτσας με την εκπαιδευτικό τους κυρία Ντίνα Πρίτσα, επισκέφτηκαν την παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» του Δ.Ο.Π.Α.Κ., όπου πραγματοποιήθηκε, άλλο ένα μικρό αφιέρωμα στα Μουσεία της πόλης μας και όχι μόνο.

Ήταν η πρώτη μαζική συνεργασία μεταξύ βιβλιοθηκών της Θεσσαλίας και η επιτυχία που σημείωσε, μας δίνει το έναυσμα για την πραγματοποίηση και άλλων παράλληλων δράσεων.

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε η έκθεση του εικαστικού Κ. Μπιλιούρη
Επόμενο άρθρο Επίδειξη θερμοκηπίων στο ΤΕΙ Θεσσαλίας