Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε η έκθεση του εικαστικού Κ. Μπιλιούρη


Με πολύ θετικές εντυπώσεις, μεγάλη προσέλευση κοινού, μουσική και αρκετό προβληματισμό γύρω από τη σχέση ποίησης-εικόνας έκλεισε την περασμένη Παρασκευή η έκθεση του εικαστικού Κ. Μπιλιούρη «Αναφορά στο Δάντη Divina Commedia: μια εικονογραφική απόπειρα». Κοινό και καλλιτέχνης είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν σκέψεις γύρω από τα μεγάλα ερωτήματα, την «κρυφή γεωμετρία» και τον πλούσιο συμβολισμό του κειμένου, όπως οπτικοποιήθηκε στις 35 ακουαρέλες με σινική μελάνη που εκτίθονταν από τις 27 Απριλίου στον φιλόξενο χώρο της αίθουσας τέχνης «Οιωνός» (Διάκου 16).

Την εκδήλωση επένδυσαν και πάλι μουσικά δημιουργώντας την απαραίτητη μυσταγωγική ατμόσφαιρα  η Ελένη Γιαννοπούλου (πιάνο), η Άννυ Τριανταφύλλου (κοντραμπάσο) και η Έλλη Παποπούλου (βιολί), ερμηνεύοντας απαιτητικά έργα μεγάλων συνθετών, όπως ο Liszt, ο Saint-Saens, ο Chopin, ο Koussevitzky, o Bottesini κά.

Για όσους θα ήθελαν αλλά δεν κατάφεραν να την επισκεφτούν, η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 30 Ιουνίου (τηλ. προσυνεννόησης 6936752354, 24410-75479).

 

Προηγούμενο άρθρο Όλες και όλοι στην πικετοφορία του ΠΑΜΕ
Επόμενο άρθρο Οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. γιόρτασαν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων