Οι τοπικές αρχές υποδέχτηκαν τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στα ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ


Τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στη φετινή 46η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού «ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ» υποδέχτηκαν, το πρωί της Δευτέρας 1η Ιουλίου, οι τοπικές αρχές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός υποδέχτηκαν στο χώρο εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου Καρδίτσας, τα μέλη του Λαογραφικού Ομίλου Κύπρου «ΤΟ ΒΗΜΑ», του χορευτικού συγκροτήματος KUD «ZVIR» Κροατίας, του χορευτικού συγκροτήματος «Tryavna» Βουλγαρίας, της Καλλιτεχνικής Ακαδημίας Πολιτιστικής Κοινότητας «Ivo Lola Ribar» της Σερβίας και του χορευτικού συγκροτήματος «KAPUSANCAN» Σλοβακίας ανταλλάσσοντας τα καθιερωμένα αναμνηστικά δώρα.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσιάκος, σε μια εποχή δύσκολη, όπως αυτή βιώνουμε, η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει εμπράκτως τέτοιες εκδηλώσεις, όπως είναι τα Καραϊσκάκεια, αφού ο πολιτισμός είναι η μόνη μας ελπίδα και μόνον έτσι θα αντλήσουμε τη χαμένη μας αισιοδοξία.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος κ. Παπαλός, που συνοδεύονταν από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Ελένη Αγραφιώτου, υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη Γιορτή, που οργανώνεται επί 46 χρόνια, είναι πολύ σημαντική γιατί αφορά τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα. «Καταφέρνουμε να επικοινωνήσουμε με αυτή τη γλώσσα που μπορεί και περνάει μηνύματα χωρίς να λέμε τις ίδιες λέξεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και οι εκπρόσωποι των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων, που φιλοξενούνται στο Νομό μας αυτό το διάστημα, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι τόσο από τη ζεστή φιλοξενία των Καρδιτσιωτών, όσο και από το επίπεδο της διοργάνωσης.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Κατερίνα Σταθοπούλου, με τη σειρά της, ευχαρίστησε τόσο τις τοπικές αρχές για τη στήριξη και την συνεργασία, όσο και τους φιλοξενούμενους που με τη συμμετοχή τους στα Καραϊσκάκεια μας «ανοίγουν» ένα παράθυρο στον κόσμο, γνωρίζοντάς μας τις παραδόσεις και την κουλτούρα τους, αλλά και την πραγματική έννοια της συναδέλφωσης.

Αυτό ακριβώς ήταν και το μήνυμα που έστειλαν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Καρδίτσας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που προηγήθηκε της υποδοχής.

Με τη βοήθεια των καθηγητών τους, τα παιδιά παρουσιάσανε ένα δείγμα δραματοποιημένων παραμυθιών στη Γαλλική, Αγγλική και Γερμανική γλώσσα που είναι η «Κοκκινοσκουφίτσα» του συγγραφέα Perrault ως Θέατρο Σκιών, το «Αηδόνι και το Τριαντάφυλλο» του Oscar Wilde ως Θεατρικό Δρώμενο και οι «Μουσικοί της Βρέμης» του παραμυθά Brϋder Grimm σε διασκευασμένη μορφή Κουκλοθεάτρου.

Συμμετείχαν μαθητές όλων των τάξεων, υπό τον συντονισμό της διευθύντριας κας Τσιούντου Αναστασίας και την επιμέλεια των καθηγητριών κας Τσιράκη Ζωής Γαλλικής, κας Παπαδιδασκάλου Δέσποινας Αγγλικής, κας Αρβανίτη Γεωργίας και κας Ψάλλα Παρασκευής Γερμανικής. Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε η κα Ντζιαβού Κων/να και τη μουσική επένδυση ο κ. Παλαπέλας Άγγελος.

Πιο αναλυτικά, συμμετείχαν οι εξής :

 

Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ (ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ)

Αγάπη Τσιτσιμπίκου, Κατερίνα Τσιτσιμπίκου, Ρομίνα Τάφα, Αγγελική Τσιανάκα, Αναστασία Μπέκου, Πέτρος Φούκας, Ηλίας Κατόπης, Θωμάς Καμζέλης, Γιώργος Παπαθανασίου

ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΡΕΜΗΣ (ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ)

Αποστόλης Τρέμμας, Δήμος Χαρκοπλιάς, Χριστίνα Αναγνωστοπούλου, Ζωή Ζάχου, Χρήστος Δημοβασίλης, Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Θάνια Γκουντιάνα, Ευρυδίκη Τσιάρα

ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ (ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ)

Κωστή Βανέσσα, Βαγενάς Παναγιώτης, Αντωνίου Μυρτώ, Βαΐτση Φαίη, Κομπούρα Έφη, Μπλέκα Κατερίνα, Τσατσαρώνη Κατερίνα, Επισκόπου Χρύσα, Ζαμάνη Ιωάννα

Μπαρτζιώκα Μαρία, Κοτοπούλη Δανάη

Συνόδεψαν την παράσταση με τη μουσική τους η Ειρήνη Κρικώνη στο βιολί και η Κλειώ Παναγιωτοπούλου στο τσέλο.

Όλοι τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και τους ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή τους, όπως επίσης και τη Δ/ντρια κ. Τσιούντου και όλους τους καθηγητές.

Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο Δ/ντής της Δ/νσης Β ΄ θμιας Εκπ/σης Ν. Καρδίτσας κ. Θωμάς Καρανίκας ο οποίος, στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, επεσήμανε πως «όταν δημιουργούμε πολιτισμό δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Τα «ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ» διοργανώνονται από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας – ΔΗΚΕΚ, την ΠΕΔ Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Καρδίτσας.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 4 Ιουλίου και πραγματικά η συμμετοχή του κόσμου είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική και εντυπωσιακή.

Το πρόγραμμα της Τρίτης 2 Ιουλίου

 

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9.30μμ.

  • Αρχαιολογικός, Λαογραφικός, Πολιτιστικός Σύλλογος Μουζακίου «ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ»
  • «Καλλίχορος» Καρδίτσας
  • Μορφωτικός, Λαογραφικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μυρίνης
  • Μορφωτικός, Χορευτικός, Λαογραφικός Όμιλος Παλαμά «ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΔΕΣ»
  • Μορφωτικός, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αμπελικού
  • Καλλιτεχνική Ακαδημία Πολιτιστικής Κοινότητας «Ivo Lola Ribar» της Σερβίας

 

Στους υπόλοιπους Δήμους – Ώρα 9.00μμ.

  • Προάστιο : Κύπρος, Βουλγαρία
  • Σοφάδες (Μορφωτικός Σύλλογος) : Σλοβακία, Κροατία
  • Ξινονέρι : Σλοβακία

 

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη του Αστυνομικού Δ/ντή Λάρισας στην Κ. Γερακούδη
Επόμενο άρθρο Η 3η εβδομάδα ξεκίνησε…