Η 3η εβδομάδα ξεκίνησε…


Με πάνω από 70 παιδιά συμμετοχή, ξεκίνησε η 3η εβδομάδα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2013 που πραγματοποιείται καθημερινά στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. και γίνεται με πρωτοβουλία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Future Library» με την αποκλειστική χρηματοδότηση του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίας Παρασκευής» τα παιδιά άκουσαν τις ιστορίες «Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας» και «Ο Έλμερ κι ο Γουϊλλυ» και στη συνέχεια με τη βοήθεια της υπεύθυνης της βιβλιοθήκης εκπαιδευτικού Κας Κωνσταντίας Βλαχούτα έφτιαξαν έναν τεράστιο παρδαλό ελέφαντα, ο οποίος στολίζει πλέον την παιδική βιβλιοθήκη.

Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου», η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης, βιβλιοθηκονόμος Κα Βούλγαρη Παναγιώτα, διάβασε στα παιδιά το βιβλίο της Menena Cottin «Το μαύρο βιβλίο των χρωμάτων» και ανακάλυψαν τρόπους να «αισθάνονται» τα χρώματα μέσα στο σκοτάδι. Επίσης έμαθαν τη γραφή Braille και το πώς είναι γραμμένο ένα βιβλίο για τυφλούς!!!

Τέλος στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημητρίου Γιολδάση», τα παιδιά με τις οδηγίες του βιβλιοθηκονόμου Θανάση Κουρόγλου και τη βοήθεια των γονιών τους και των εθελοντών της βιβλιοθήκης, έφτιαξαν 4 υπέροχα φωτο-κόμικς, τα διάβασαν μεταξύ τους, γέλασαν με τις ιστορίες τους κι έμαθαν πλέον πώς να τα δημιουργούν μόνα τους με μια φωτογραφική μηχανή μόνο!!!

Η καλοκαιρινή εκστρατεία συνεχίζεται σήμερα Τρίτη, σε τρεις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ., με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

Τρίτη 2 Ιουλίου, 11 – 1 το πρωί

  1. Το μαύρο βιβλίο των χρωμάτων

Διαβάζουμε το βιβλίο της MenenaCottin και ανακαλύπτουμε τρόπους να «αισθανόμαστε» τα χρώματα μέσα στο σκοτάδι.

Για παιδιά 6 – 12 ετών.

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας Αγίου Νικολάου

  1. Η σκακιέρα των βιβλίων

Παιχνίδι γνωριμίας με τα καινούργια βιβλία της βιβλιοθήκης.

Για παιδιά 6 – 15 ετών.

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας Λάκας Μαντζάρα

 

  1. Πώς να κάνεις τα πάντα – Η ομάδα κατασκευών της βιβλιοθήκης

Κατασκευάζουμε ότι κατεβάζει ο νους μας και δε βαριόμαστε ποτέ!!!

Για παιδιά 6 – 12 ετών.

Παιδική Βιβλιοθήκη Παυσιλύπου

 

Καλούμε για άλλη μια φορά, τα παιδιά που δεν έχουν πάρει ακόμη μέρος στις δραστηριότητες, να έρθουν στην παρέα μας γιατί στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ., ο κόσμος είναι πολύχρωμος, μπορούν όλοι μικροί και μεγάλοι να ψηφίσουν το αγαπημένο τους χρώμα.

Επίσης όσοι θέλουν ας μας φέρουν κι ένα κομμάτι ύφασμα από ένα παλιό ρούχο, σεντόνι κλπ. να κολλήσουν στο ειδικό τετράδιο που έχουμε, να γράψουν την ιστορία του, κι εμείς, με όλα τα κομμάτια, θα φτιάξουμε τις πολύχρωμες σημαίες των βιβλιοθηκών μας.

Προηγούμενο άρθρο Οι τοπικές αρχές υποδέχτηκαν τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στα ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ
Επόμενο άρθρο Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Ε.Σ.Ε.Κ.