Οι φορείς του Νομού Καρδίτσας τιμούν την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου


 Σύσκεψη φορέων για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων εορτασμού της 36ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στο Δημαρχείο Καρδίτσας με πρωτοβουλία του Δήμου.

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από το Δήμο Καρδίτσας, τη Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την ΤΕΔΚ, το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή και άλλων μαζικών φορέων του Νομού, καθώς και του συλλόγου σπουδαστών, ενώ το καλλιτεχνικό μέρος των εκδηλώσεων έχει αναλάβει ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης Καρδίτσας (ΔΟΠΑΚ).

Όπως επισημάνθηκε από τους συμμετέχοντες, η κατάληψη του Πολυτεχνείου ήταν το αποκορύφωμα του αντιδικτατορικού κινήματος της εποχής, μια κορυφαία πράξη αντίστασης των φοιτητών, της νεολαίας, αλλά και του συνόλου των δημοκρατικών πολιτών ενάντια στη φασιστική χούντα.

Ήταν το αποτέλεσμα της ανάγκης του λαού μας, για δημοκρατία, για κοινωνική απελευθέρωση και λαϊκή κυριαρχία και σήμερα, 38 χρόνια μετά, οι μνήμες παραμένουν ακόμη αναλλοίωτες και ζωντανές, ενώ τα μηνύματα της εξέγερσης παραμένουν πάντα επίκαιρα.

Το πρόγραμμα

Έπειτα από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων καθορίσθηκε το πρόγραμμα του εορτασμού της επετείου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη17 Νοεμβρίου ως εξής:

– Στις 6 το απόγευμα εκπρόσωποι των μαζικών φορέων θα καταθέσουν στεφάνια στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην πλατεία Δικαστηρίων.

– Στις 7 το απόγευμα εκδήλωση …

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας Ε-65»
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Κ. Αγοραστού – Α. Λοβέρδου και σύσκεψη με τον Γ.Γραμματέα Ν. Πολύζο για τα έργα του ΕΣΠΑ στη Θεσσαλία στον τομέα της υγείας