Οι φορείς του Νομού Καρδίτσας τιμούν την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου


Σύσκεψη φορέων για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων εορτασμού της 39ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 15/11 στο Δημαρχείο Καρδίτσας με πρωτοβουλία του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλού.

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από το Δήμο Καρδίτσας, τη Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή και άλλων μαζικών φορέων του Νομού, καθώς και των συλλόγων φοιτητών και σπουδαστών, ενώ το καλλιτεχνικό μέρος των εκδηλώσεων έχει αναλάβει ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης Καρδίτσας (ΔΟΠΑΚ).

Όπως επισημάνθηκε από τους συμμετέχοντες, η κατάληψη του Πολυτεχνείου ήταν το αποκορύφωμα του αντιδικτατορικού κινήματος της εποχής, μια κορυφαία πράξη αντίστασης των φοιτητών, της νεολαίας, αλλά και του συνόλου των δημοκρατικών πολιτών ενάντια στο καθεστώς.

Ήταν το αποτέλεσμα της ανάγκης του λαού μας, για δημοκρατία, για κοινωνική απελευθέρωση και λαϊκή κυριαρχία και σήμερα, 39 χρόνια μετά, οι μνήμες παραμένουν ακόμη αναλλοίωτες και ζωντανές, ενώ τα μηνύματα της εξέγερσης είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ.

 

Το πρόγραμμα

Έπειτα από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων καθορίσθηκε το πρόγραμμα του εορτασμού της επετείου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Νοεμβρίου ως εξής:

–     Στις 6 το απόγευμα εκπρόσωποι των μαζικών φορέων θα καταθέσουν στεφάνια στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην πλατεία Δικαστηρίων.

–     Στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου του ΔΟΠΑΚ στο Αναψυκτήριο του Παυσιλύπου

Οι φορείς καλούν τους πολίτες της Καρδίτσας να τιμήσουν την επέτειο συμμετέχοντας μαζικά στις εκδηλώσεις.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Αρτεσιανού Αθ. Σιώμου
Επόμενο άρθρο Στα γραφεία της ΔΕΗ πληρώνουμε το ρεύμα χωρίς το χαράτσι - Πολίτες ενάντια στα χαράτσια