Στα γραφεία της ΔΕΗ πληρώνουμε το ρεύμα χωρίς το χαράτσι – Πολίτες ενάντια στα χαράτσια


Επειδή δεχόμαστε πολλά τηλεφωνήματα για τον τρόπο εξόφλησης της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς το χαράτσι, σας ανακοινώνουμε τα παρακάτω νέα:

1). Η ΔΕΗ δεν κόβει το ηλεκτρικό ρεύμα σε όσους καταναλωτές επιλέξουν να μη πληρώσουν το χαράτσι, αλλά θα εξοφλούν κανονικά την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος και των υπολοίπων τελών.

2). Όσοι καταναλωτές της ΔΕΗ δεν επιθυμούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι και ταυτοχρόνως θέλουν να αποφύγουν το άλλο χαράτσι των 50 ευρώ στη ΔΟΥ Καρδίτσας για τη λεγόμενη απαλλαγή από το χαράτσι, να μεταβούν στα γραφεία της ΔΕΗ και να ακολουθήσουν τις παρακάτω ενέργειες:

α). Πριν πάνε στο ταμείο για πληρωμή, να περάσουν από τα γραφεία των υπαλλήλων δηλώνοντάς τους ότι δε θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι, αλλά τα υπόλοιπα ποσά του λογαριασμού.

β). Ο υπάλληλος θα σφραγίσει την 1η σελίδα του λογαριασμού και θα αναγράψει το ακριβές ποσό της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος και των υπολοίπων τελών με την ένδειξη «Έναντι αξίας Τιμολογίου».

γ). Ο ταμίας θα καταχωρήσει τα ποσά που καταβάλαμε στον αριθμό παροχής μας και όχι στον ηλεκτρονικό αριθμό υποβολής όπως κάναμε όταν εξοφλούσαμε το λογαριασμό  στην τράπεζα.

Την παραπάνω διαδικασία που σας προτείνουμε, δεν στηρίζουμε σε κάποιο έγγραφο της Διοίκησης της ΔΕΗ, αλλά σύμφωνα με την πρακτική που ακολουθούμε μέχρι σήμερα η ΔΕΗ δεν μας δημιούργησε κάποιο πρόβλημα.

Ευελπιστούμε ότι δε θα συμψηφιστούν ποσά που αφορούν την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος με το χαράτσι, όπως παράνομα και καταχρηστικά έγινε με το χαράτσι του 2011.

Εάν διαφοροποιηθεί κάτι σχετικά με τα παραπάνω, θα σας ενημερώσουμε αμέσως.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

 

 

Προηγούμενο άρθρο Οι φορείς του Νομού Καρδίτσας τιμούν την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου
Επόμενο άρθρο Σημαντικές επιτυχίες του Συλλόγου Δρομέων Καρδίτσας