Ολοκληρώθηκε η 3η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2014


Ολοκληρώθηκε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2014 που οργάνωσε η αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Future Library», με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου» ο Βιβλιοθηκονόμος Θανάσης Κουρόγλου με τη βοήθεια των εθελοντριών Δανάης Παπαποστόλου και Έφης Τσιάκα, έφτιαξαν μαζί με τα πολλά παιδιά (υπολογίσαμε ότι ήταν πάνω από 40!) που κατέκλησαν τη βιβλιοθήκη, όμορφα μομπίλ με ήρωες της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, όπως ο σκαντζόχοιρος και το ασχημόπαπο, αλλά και πολλά πολλά ζευγάρια αντιθέτων, που φέτος ήταν και το θέμα όλων των δράσεων.
Ολοκληρώθηκε επίσης και η ψηφοφορία των ηρώων που είχε ξεκινήσει την Τρίτη. Με αγωνία τα παιδιά περίμεναν το αποτέλεσμα που έβγαλε μεγάλο νικητή τον Πήτερ Παν και δεύτερο το μικρό μάγο, Χάρι Πότερ.
Στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου», στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την πανήγυρη του χωριού, τα παιδιά έδωσαν χρώμα σε ασπρόμαυρες εικόνες της ιστορίας του χωριού, που με καμάρι κρέμασαν σε περίωπτη θέση, ώστε να τις θαυμάσουν όλοι και στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι στην πλατεία του χωριού, απόλαυσαν την ταινία «Πίπη η φακιδομύτη», που με τις σκανταλιές της, έδωσε μια ευχάριστη νότα, στην ήδη πανηγυρική ατμόσφαιρα που επικρατούσε.
Μετά το τέλος της ταινίας, υπεύθυνοι του ποδοσφαιρικού συλλόγου του χωριού μοίρασαν στα παιδιά γλυκά & ζαχαρωτά!!!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για την πολλή ωραία προβολή των δράσεών μας, καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Φέτος το καλοκαίρι… «Ότι κι αν σκεφτήκαμε, σκεφτήκαμε και το αντίθετο»!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Θρησκευτική πανήγυρη στο Μοναστήρι της Γεννήσεως της Θεοτόκου στη Νεράϊδα Δολόπων
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα