Ολοκληρώθηκε και δόθηκε στην κυκλοφορία το οδικό έργο Γέφυρα Παλιαντώνη – Ι.Μ. Σπηλιάς


Το οδικό έργο Βλάσι – Ι.Μ. Σπηλιάς και ειδικότερα το τμήμα Γέφυρα Παλιαντώνη – Ι.Μ. Σπηλιάς, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος συνοδευόμενος από την Διευθύντρια Τεχνικών Έργων κ. Τσέλιου Ο κ Τσιάκος διαπίστωσε με ικανοποίηση την ολοκλήρωση του έργου το οποίο ήδη δόθηκε στην κυκλοφορία. Όπως δήλωσε πρόκειται για ένα σημαντικό τμήμα του δρόμου Βλάσι – Ι.Μ. Σπηλιάς, το οποίο θα συμβάλει στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής αλλά και των πολλών επισκεπτών του μοναστηριού. «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας θέσαμε ως προτεραιότητα να προχωρήσουν τα οδικά έργα υποδομής στην Αργιθέα. Έτσι κάναμε και κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ξεπεράσουμε προβλήματα και εκκρεμότητες, που θέτουν εμπόδια στα έργα. Σήμερα επισκέπτομαι ένα έργο που έχει ολοκληρωθεί και θα βοηθήσει αποφασιστικά την περιοχή της Αργιθέας» υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης. Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο αρχικά ήταν ενταγμένο στο «Πίνδος» αλλά στη συνέχεια και με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, για να προχωρήσει η κατασκευή του με γρήγορους ρυθμούς και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

 

Στοιχεία για το έργο

 

Πρόκειται για το έργο Βλάσι – Ι.Μ Σπηλιάς (τμήμα γέφυρα Παλιαντώνη – Ι.Μ. Σπηλιάς) από την ΧΘ 7+800 μέχρι την χθ 9+800 σε μήκος 2km περίπου .

Το έργο δημοπρατήθηκε από τη Δ/νση Τεχν. Υπηρεσιών της Ν.Α Καρδίτσας στις 01-09-2009 με το σύστημα «με επί μέρους ποσοστά έκπτωσης».

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας που διενεργήθηκε στις 01-09-2009 εγκρίθηκε με την αριθμ. 19/249/24-09-2009 απόφαση της Ν.Ε. Έργων Υποδομής & Ποιότητας Ζωής της Ν.Α. Καρδίτσας και το έργο κατακυρώθηκε με μέση τεκμαρτή έκπτωση 48 %. Η σύμβαση, ύψους 533.090,60 Ευρώ (με το Φ.Π.Α ), υπογράφηκε στις 7-12-2009.

Με την αρ.6474/24-12-2012 απόφαση Περιφερειάρχη Θεσσαλίας εντάχθηκε το έργο με κωδικό MIS415848 στο Ε.Π. «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος». Στο φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβανόταν χωματουργικές εργασίες διαπλάτυνσης και διαμόρφωσης επιχώματος, οδοστρωσία, ασφαλτόστρωση, οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση. Επίσης η κατασκευή της ανωδομής της γέφυρας στην περιοχή «Χάνι Νασιώκα» (φορέας, δοκάρια, αρμοί κ.λ.π.) η κατασκευή της επενδεδυμένης τάφρου σε όλο το μήκος στην πλευρά του ορύγματος, καθώς και η κατασκευή τοίχων αντιστήριξης πρανών και τεχνικά αποχέτευσης ομβρίων υδάτων.

Προηγούμενο άρθρο Αλλαγή του συντελεστή του ΦAΠ για τους ξενοδόχους της Λίμνης Πλαστήρα ζητά ο Σπ. Ταλιαδούρος
Επόμενο άρθρο Πανελλαδική πρωτιά για το Νοσοκομείο Καρδίτσας βάσει αξιολόγησης - Σε οικονομικούς και ποιοτικούς δείκτες