Ολοκληρώθηκε και η 3η Εβδομάδα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας


Την Παρασκευή 4 Ιουλίου, ολοκληρώθηκε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας και η 3η εβδομάδα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας που οργανώνει η αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «FutureLibrary», με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου», ήταν η μέρα των γυμνών και των ντυμένων. Οι εθελόντριες – εκπαιδευτικοί Λεμονιά Παρδάλη, Αριστέα Μπαλακώστα και Έφη Τσιάκα διάβασαν στα παιδιά τα παραμύθια «Τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, «Ο γυμνός βασιλιάς» του Μπρούνο Γκιμπέρτ και το «Όταν Ντύνομαι» του Ισίντρο Σάντσεζ..

Στη συνέχεια φτιάξαμε σε χαρτί του μέτρου (που μας χάρισε το βιβλιοπωλείο «Βασιλάκος»), περιγράμματα των παιδιών τα οποία με πολύ φαντασία και χρώματα, έντυσαν σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους. Τα πιο μικρά παιδιά, έντυσαν ομοιώματα παιδιών, αφού πριν έδωσαν κι αυτά το δικό τους χρώμα στα ρούχα.

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα», η εθελόντρια – εκπαιδευτικός Κυρία Ασπασία Ζάχου, μαζί με την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης Ντίνα Βλαχούτα, διάβασαν στα παιδιά την ιστορία «Γελαστικό Αέριο», από το βιβλίο της Τράβις Μαίρη Πόπινς και «Τη λίμνη των δακρύων», από το βιβλίο του Λουίς Κάρολ «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων».

Είπαν ανέκδοτα, λυπητερές ιστορίες, έβαλαν σε λειτουργία το διακόπτη γέλιου και τέλος έξω από το χώρο της βιβλιοθήκης έπαιξαν παιχνίδια για «Γέλια και για Κλάματα»!!!

Τη Δευτέρα 7 Ιουλίου ξεκινά η 4η εβδομάδα του 1ου Κύκλου της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2014 με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

Η μέρα της τάξης και της ακαταστασίας – η μέρα της ταξινόμησης

Ταξινομούμε με διάφορους τρόπους, τα παιδιά, τα βιβλία, τα αντικείμενα, τα παιχνίδια της βιβλιοθήκης.

Για παιδιά 5 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας “Αγίου Φανουρίου”

 

Η μέρα του ράβε και του ξήλωνε

Αφηγούμαστε την ιστορία της Πηνελόπης, της γυναίκας του Οδυσσέα και υφαίνουμε το δικό μας κομμάτι ύφασμα στον αργαλειό μας.

Με την εκπαιδευτικό Ασπασία Ζάχου

Για παιδιά 5 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας “Αγίου Γεωργίου”

 

Η μέρα των σκληρών και των μαλακών – η μέρα των σκαντζόχοιρων

Διαβάζουμε τα βιβλία της Ελένης Πριοβόλου, «Ο Τρυφεράκανθος» και της Ιωάννας Γιαννακοπούλου, «Ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθεί» και στο τέλος φτιάχνουμε το δικό μας σκαντζόχοιρο.

Για παιδιά 6 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη  “Αγγελική Βαρελλά” πλατείας “Δημ. Γιολδάση”

 

Όλες οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

 

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω.

Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Φέτος το καλοκαίρι… «Ότι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο»!!!

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Οι «Opera Chaotique» σε ένα μοναδικό live