Ολοκληρώνεται την Παρασκευή η έκθεση «Η Μύρτις εμπνέει»


Την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014 ολοκληρώνεται η έκθεση η Μύρτις εμπνέει…. που παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας.

Για τρεις εβδομάδες οι πολίτες της Καρδίτσας είχαν την δυνατότητα να δουν από κοντά τα έργα σύγχρονων καλλιτεχνών που ζωγράφισαν για την Μύρτιδα και την απροσδόκητη ιστορία της.

Κάποιοι καλλιτέχνες εστίασαν στο αρχαιολογικό εύρημα της 11χρονης αθηναίας που βρήκε το θάνατο από τον Μεγάλο Λοιμό στην Αθήνα του Πελοποννησιακού Πολέμου. Άλλοι συγκινήθηκαν από την δράση της Μύρτιδος στην καμπάνια του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της φτώχιας και των ασθενειών. Όλοι τέλος με έμπρακτο τρόπο δήλωσαν την εμπιστοσύνη και τον θαυμασμό τους για τα εντυπωσιακά επιτεύγματα των διαγνωστικών ερευνών που φώτισαν πτυχές της ιστορίας της Μύρτιδος και που κορυφώθηκαν με την εργαστηριακή ανάπλαση του προσώπου της.

Με τα έργα αυτά συγκροτήθηκε μία εικαστική συλλογή που κάποια στιγμή στο μέλλον θα δημοπρατηθεί με σκοπό τα έσοδα να αποδοθούν για την προώθηση ερευνών σχετικών με την ανάπλαση του αρχαίου DNA· οι έρευνες αυτές διεξάγονται από την ερευνητική ομάδα του Επίκουρου Καθηγητή Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μανώλη Παπαγρηγοράκη, ο οποίος είχε επίσης την ιδέα για την συγκρότηση αυτής της πρωτότυπης συλλογής.

Η συλλογή αυτή μάλιστα κατά την διάρκεια παρουσίασής της στην Καρδίτσα απέκτησε ένα πολύ δυναμικό παράρτημα που θα ενταχθεί στην υπόλοιπη συλλογή: πρόκειται για τα έργα των συμπολιτών μας καλλιτεχνών που συγκινήθηκαν από την Μύρτιδα, την ιστορία και το συμβολικό της φορτίο, και δώρισαν έργα τους γι΄ αυτήν. Τα έργα αυτά αποτέλεσαν μία δεύτερη παράλληλη και συμπληρωματική έκθεση που εμπλουτιζόταν σε όλη την διάρκεια της αρχικής έκθεσης και που με τον τίτλο η Μύρτις εμπνέει και τους καρδιτσιώτες καλλιτέχνες εκτέθηκε στο κλιμακοστάσιο της πινακοθήκης.

Με την ολοκλήρωση αυτής της έκθεσης η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας παράλληλα με την μόνιμή της έκθεση θα προετοιμάσει την έκθεση των μελών του Εικαστικού Ομίλου Καρδίτσας που θα εγκαινιαστεί το Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014.

Προηγούμενο άρθρο Με τη διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας συναντήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Β. Τσιάκος
Επόμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Διεθνή Τουριστική έκθεση «F.re.e. 2014» στο Μόναχο