Ολοκληρώνεται το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας


Επίσκεψη του Νομάρχη στο Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκεο Καρδίτσας.

Στα πλαίσια ελέγχου υλοποίησης των Σχολικών έργων του νομού Καρδίτσας που χρηματοδοτούνται από το 3Ο ΚΠΣ, ο Νομάρχης κ. Φώτης Αλεξάκος συνοδευόμενος από τον αντινομάρχη έργων Β. Νίκου, την Δ/ντρια Τεχνικών υπηρεσιών κ. Μ. Μήτσιου και το επιβλέποντα μηχανικό κ. Αθ. Χαβαλέ επισκέφθηκε το εργοτάξιο όπου κατασκευάζεται το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Καρδίτσας.

Το διδακτήριο κατασκευάζεται σχολικό κτίριο σε οικόπεδο 13.620 m2 που βρίσκεται σε δημοτική έκταση, βόρεια της πόλης Καρδίτσας. Περιλαμβάνονται οι παρακάτω εργασίες:

  • Κατασκευή κτιρίου με στέγη συνολικής επιφάνειας 5.623 m2. Ο σκελετός γίνεται από οπλισμένο σκυρόδεμα και η επικάλυψη του δώματος με κεραμοσκεπή στέγη.
  • Ηλεκτρική εγκατάσταση, κεντρική θέρμανση, εγκατάσταση ύδρευσης και αποχέτευσης, θερμομόνωση, πυροπροστασία, αλεξικέραυνο ιονισμού και ανελκυστήρας
  • Διαμόρφωση και ασφαλτόστρωση περιβάλλοντος χώρου επιφ. 5.000 m2
  • Κατασκευή υπαίθριων αθλητικών χώρων.
  • Οι στεγασμένοι χώροι συνολική εμβαδού 5.623 m2. αναλύονται ως εξής:
  • Είκοσι (20) αίθουσες διδασκαλίας συνολικού καθαρού εμβαδού περίπου 630 m2
  • Τριανταοκτώ (38) ειδικοί εκπαιδευτικοί χώροι συνολικού καθαρού εμβαδού περίπου 885 m2
  • Δώδεκα (12) αίθουσες προαιρετικών μαθημάτων-ελεύθερης έκφρασης συνολικού καθαρού εμβαδού περίπου 485 m2
  • Έντεκα (11) εργαστήρια συνολικού καθαρού εμβαδού περίπου 530 m2
  • Βιβλιοθήκη καθαρού εμβαδού περίπου 115 μ2
  • Δεκαέξι (16) γραφεία διοίκησης καθαρού εμβαδού περίπου 275 μ2
  • Λοιπούς βοηθητικούς χώρους (αποθήκες, WC, κυλικείο, χώρος φαγητού κλπ) καθαρού εμβαδού περίπου 455 μ2
  • Χώροι κυκλοφορίας (διάδρομοι, χωλ εισόδου) μικτού εμβαδού περίπου 1670 μ2

Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. με Τεχνικό Σύμβουλο τον ΟΣΚ ΑΕ στο οποίο πλήρωσε 180.000,00 €. Το συγκεκριμένο έργο δημοπρατήθηκε με το σύστημα «ελεύθερη συμπλήρωση τιμολογίου για το μέρος των εργασιών που αποτιμώνται με κατά αποκοπή τμήματα, σε συνδυασμό με το σύστημα προσφοράς με επί μέρους ποσοστά έκπτωσης, κατά ομάδες τιμών ομοειδών εργασιών και έλεγχο ομαλότητας αυτών των ποσοστών έκπτωσης για το μέρος των εργασιών που αποτιμώνται με τιμές μονάδος.

Το έργο προϋπολογισμού 5.940.000,00€ δημοπρατήθηκε στις 29-5-2006 και ανατέθηκε στην εργοληπτική επιχείρηση Παλμός Α.Ε με έκπτωση 35,47%. Η σύμβαση υπογράφθηκε στις 8-12-2006 στο ύψος των 3.893.245,97€ και ημερομηνία περαίωσης στις 26-12-2008. Το έργο άρχισε να υλοποιείται από τις αρχές του 2007 (το έτος 2007 πληρώθηκαν 2 εκ. € ) και προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλους Οκτωβρίου 2008.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ Αλεξάκος δήλωσε ότι «η κατασκευή του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Καρδίτσας ήταν αναγκαία προκειμένου να στεγαστεί το εν λόγω σχολείο, που σήμερα στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο το οποίο δεν πληροί τις ειδικές προδιαγραφές των Μουσικών Σχολείων. Όπως φαίνεται και από την αναλυτική περιγραφή του φυσικού αντικειμένου θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο συγκρότημα το οποίο από κτιριακή άποψη θα ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Με την ολοκλήρωση του έργου μέχρι τέλους Οκτωβρίου 2008 η διδασκαλία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνεται σε σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις και θα ωφεληθούν 350 περίπου μαθητές.

Προηγούμενο άρθρο Σύμβαση ανάθεσης μελέτης οδού Ελληνικά προς Βαλκάνο
Επόμενο άρθρο Όλα έτοιμα για την 8η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας