Σύμβαση ανάθεσης μελέτης οδού Ελληνικά προς Βαλκάνο


Την σύμβαση ανάθεσης εκπόνησης της μελέτης με τίτλο«Μελέτη Οδού Ελληνικά προς Βαλκάνο» προεκτιμώμενης αμοιβής 148.228,42€ με ΦΠΑ υπέγραψε ο Νομάρχης Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος παρουσία του αντινομάρχη έργων Β. Νίκου και της Μαρίας Μήτσιου Δ/ντριας Τεχνικών Υπηρεσιών, με τον μελετητή Βάιο Βαρελά εκπρόσωπο της σύμπραξης γραφείων μελετών.

Η σύμβαση υπογράφθηκε με βάση την αριθμ. 14/140/10-07-2008 απόφαση ανάθεσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Έργων υποδομής και Ποιότητας Ζωής και αφορά την εκπόνηση τεχνικής μελέτης και των απαιτούμενων υποστηρικτικών μελετών για την κατασκευή του οδικού τμήματος από το T.Δ. Ελληνικών του Δήμου Αργιθέας μέχρι τα όρια του Νομού Καρδίτσας με κατεύθυνση προς Βαλκάνο του Νομού Τρικάλων, μήκους 3,5 χλμ. Ο συνολικός χρόνος εκπόνησης των μελετών ορίζεται σε έξι (6) μήνες, συμπεριλαμβανομένων των χρόνων εγκρίσεων των ενδιάμεσων σταδίων ενώ ο καθαρός χρόνος ολοκλήρωσης του μελετητικού αντικειμένου της οριστικής μελέτης ορίζεται σε τέσσερις (4) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Νομάρχης κ. Αλεξάκος δήλωσε ότι «Το έργο αποτελεί συνέχεια του τμήματος που κατασκευάζει η Ν.Α και του τμήματος που υλοποιήθηκε από το Δήμο Αργιθέας από πόρους του προγράμματος «Θησέας». Είναι επίσης συμπληρωματικό των υπόλοιπων οδικών έργων που προτείνονται στο πρόγραμμα «Πίνδος» από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας και αυτών που υλοποιούνται από τις Ν.Α. των Νομών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αφού στην ουσία αποτελεί τμήμα του συνολικού οδικού άξονα που διατρέχει τον ορεινό χώρο της Βόρειας και Κεντρικής Πίνδου. Το έργο θα διευκολύνει την πρόσβαση και την επισκεψιμότητα της περιοχής, θα αυξήσει τα επίπεδα της οδικής ασφαλείας, θα υποστηρίξει την τουριστική κίνηση, την προσέλκυση επενδυτών και τις παρεχόμενες υπηρεσίες και γενικά θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.

Προηγούμενο άρθρο «Ώρα μηδέν» για το μέλλον της Ολυμπιακής
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώνεται το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας