Ειδήσεις

Ολυμπιάδες και eTwinning mobility Γυμνασίου Λυκείου Ιτέας


Υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα του Παρισιού για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2024, το σχολείο Institution Sacré Coeur de Rouen συμμετείχε σε διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα και διοργάνωσε από τις 15 έως τις 21 Μαΐου 2017 την εβδομάδα OLYMPIADES du Sacré-Coeur.
Αυτή η πρώτη έκδοση των Ολυμπιάδων, προσαρμόστηκε ως έργο eTwinning, και η δια βίου εκτέλεσή της εντάχθηκε στα πλαίσια του eTwinning mobility.
Το εγχείρημα ήταν επιτυχές για όλους τους συμμετέχοντες και χαιρετίστηκε από τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Ως εκ τούτου, το σχολείο Institution Sacré Coeur de Rouen είχε την τιμή να μας προτείνει την διοργάνωση της δεύτερης έκδοσης του προγράμματος.
Δεδομένου ότι οι Ολυμπιάδες φέρνουν σε επαφή μαθητές Γυμνασίων 14 έως 16 ετών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες για να συμμετάσχουν σε αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που συνδέονται με τον πολιτισμό της διοργανώτριας χώρας και η κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης αυτού του εξαιρετικού έργου θα αποτελέσει ευκαιρία για τα συμμετέχοντα σχολεία να επιδείξουν τον ευρωπαϊκό δυναμισμό τους, η πρόσκληση από το σχολείο – διοργανωτή της πρώτης Ολυμπιάδας έγινε αποδεκτή.

Προηγούμενο άρθρο Πρωτάθλημα ανεξάρτητων ομάδων μπάσκετ
Επόμενο άρθρο Τελετή Απονομής Πτυχίων στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Παν/μίου Θεσσαλίας