Ομιλία Τσιάρα στην συγκέντρωση της ΝΟΔΕ Τρικάλων


Εκπρόσωπος του κόμματος της Ν.Δ. και κύριος ομιλητής στην συγκέντρωση της ΝΟΔΕ Τρικάλων στη Δημ. Τ.Ο. Φαρκαδώνας, ήταν ο Βουλευτής του νομού και Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Κατά την ομιλία του ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι αυτό που χαρακτηρίζει την πολιτική της Ν.Δ. είναι το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα, απέναντι στον λαό και τον τόπο. «Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία» ανέφερε «υπάρχει πλήρης αίσθηση του πατριωτικού καθήκοντος. Πατριωτισμός σημαίνει υπευθυνότητα και ρεαλισμός, όχι ανέξοδη δημαγωγία. Γι’ αυτό ακολουθούμε πολιτικές που υπηρετούν την πατρίδα μας και όχι συγκυριακές μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Το βασικό πολιτικό διακύβευμα σήμερα είναι αν τελικά θα επικρατήσει η υπευθυνότητα ή η δημαγωγία. Η κοινή λογική ή ο λαϊκισμός. Αν θα εμπιστευθούμε ένα σοβαρό και αξιόπιστο πρωθυπουργό όπως ο Κώστας Καραμανλής ή αν θα επιστρέψουμε στο παλιό γνωστό ΠΑΣΟΚ των αποτυχιών και της δημοκοπίας.»

Αναφέρθηκε στην επιπολαιότητα και την έλλειψη σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ τα μεγάλα ζητήματα της πολιτικής και έκανε ειδική αναφορά στην στάση που τηρεί κατά την διαδικασία  πώλησης της ολυμπιακής. «Δείτε τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα της Ολυμπιακής. Με τεράστια ευθύνη του ΠΑΣΟΚ, κατήντησε να είναι η πιο προβληματική αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη. Με χρέη πάνω από 2,4 δις ευρώ. Και παρόλα αυτά, το ΠΑΣΟΚ, που έχει στο ενεργητικό του 3 αποτυχημένες προσπάθειες αποκρατικοποίησης, αντιδρά σήμερα λυσσαλέα στο σχέδιο λύσης της ΝΔ. Ένα σχέδιο με το οποίο εξασφαλίζουμε το όνομα και το σήμα της εταιρείας, τη σύνδεση όλων των νησιών μας και καλύπτουμε πλήρως τους εργαζόμενους.»

Σημαντικό μέρος της ομιλίας του αφιέρωσε στην διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, στην επίδραση που έχει στην οικονομία της χώρας αλλά και τις αντοχές που επιδεικνύει η Ελληνική οικονομία.

«Εύκολες απαντήσεις σε μια παγκόσμια κρίση δεν βρίσκονται. Έτοιμες συνταγές, σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, δεν υπάρχουν. Η κρισιμότητα της συγκυρίας δεν αντιμετωπίζεται, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με επιπόλαιες αποφάσεις. Απαιτεί Σχέδιο ευθύνης. Παρά τα όποια λάθη ή παραλείψεις υπήρξαν, η πολιτική μας αποδίδει. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μέχρι στιγμής αποτελεσματικά τη μεγάλη διεθνή οικονομική κρίση» επεσήμανε ο υπεύθυνος του τομέα υγείας της Ν.Δ. και  υπογράμμισε τα άμεσα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για την προστασία του αγροτικού κόσμου από τις συνέπειες της κρίσης.

«Η παγκόσμια οικονομική κρίση ήδη χτυπά και τον αγροτικό κόσμο.  Η στήριξη του αγροτικού εισοδήματος αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση, η οποία λαμβάνει άμεσα μέτρα.

  • Χορηγείται άτοκο δάνειο 150 εκατ. ευρώ σε Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, για να δώσουν, από τώρα, προκαταβολές στους παραγωγούς.
  • Καταβάλλεται άμεσα η εξισωτική αποζημίωση 170 εκατ. ευρώ για να ενισχυθούν, πολύ νωρίτερα, οι δικαιούχοι μειονεκτικών περιοχών.
  • Επιδοτούνται οι νέοι αγρότες με ποσά έως και 40 χιλ. ευρώ.
  • Μειώνονται από την Αγροτική Τράπεζα κατά μισή μονάδα τα επιτόκια για τα στεγαστικά δάνεια 48 χιλιάδων αγροτών και παγώνουν για ένα χρόνο οι δόσεις των επενδυτικών δανείων για 43 χιλ. αγρότες.»

Στην συνεχεία  αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες δράσεις και πολιτικές της κυβέρνησης  στην προσπάθεια που γίνεται εκ μέρους της για να αλλάξουν  οι στόχοι της πολιτικής για τον  αγροτικό τομέα και να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι Έλληνες αγρότες. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε:

  • Στην αναμόρφωση του ΕΛΓΑ και στην άμεση πλέον καταβολή των αποζημιώσεων, που τα τελευταία χρονιά έφτασαν στο ποσό του 1.5 δις. Ευρώ.
  • Στην ψήφιση του νέου νομού για την κτηνοτροφία και στα μετρά που έλαβε η κυβέρνηση για να στηρίξει του κτηνοτρόφους, εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης των τιμών των ζωοτροφών σε διεθνές επίπεδο. Ανάμεσα στα μέτρα είναι η καταβολή άτοκου πενταετούς δανείου, ύψους 300 εκατ. Ευρώ και η καταβολή 10 μήνες νωρίτερα της εξισωτικής αποζημίωσης, ύψους 155 εκατ. ευρώ.
  • Στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», συνολικού ύψους 6 δις. Ευρώ.
  • Στη λειτουργία των πρώτων Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης.
  • Στην στήριξη της «άλλης γεωργίας» και των βιολογικών καλλιεργειών, που δίνουν την ευκαιρία στους νέους της περιφέρειας να απολαμβάνουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα για να ζήσουν αξιοπρεπώς και να παραμείνουν στον τόπο τους.
  • Στην κάλυψη από το 2009 και μετά, με επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, του κόστους ενεργοποίησης των ατομικών δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Πάνω από μισό εκατομμύριο αγρότες και αγρότισσες δεν θα πληρώνουν από τη νέα χρονιά ούτε ευρώ για να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματά τους.

Ο κ. Τσιάρας τελείωσε την ομιλία του λέγοντας ότι η Ν.Δ. παραμένει προσηλωμένη στις προεκλογικές της δεσμεύσεις αλλά και στην προσπάθεια για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών. «Παραμένουμε απόλυτα προσηλωμένοι στο χρέος μας για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας, για την προώθηση όλων των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που χρειάζεται ο τόπος.

Μοναδικός μας κριτής είναι ο λαός, οι απλοί πολίτες. Γι’ αυτό και θέλουμε να ακούσουμε τη γνώμη σας αλλά και την κριτική σας. Εσείς είστε τα αυτιά και τα μάτια της παράταξης στην κοινωνία. Γι’ αυτό και η γνώμη σας έχει βάρος. Έχει πολιτική σημασία. Αντανακλά την άποψη και τον προβληματισμό των συμπολιτών σας. Γι’ αυτό μας ενδιαφέρει να την ακούσουμε και να την καταγράψουμε.»

Προηγούμενο άρθρο Συνέδριο για τις προοπτικές της περιοχής O.Π.A.A.X. Aργιθέας
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη φορέων για το θέμα του δημοτικού σταδίου Kαρδίτσας