Οργή για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή


Εξέφρασαν οι μαθητές της Καρδίτσας.

Στους δρόμους της πόλης ξεχύθηκαν το πρωί, προκαλώντας ζημιές στο Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας και σε τράπεζες, ενώ έκαψαν κάδους απορριμμάτων.

Κλειστά την Τρίτη τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ένδειξη πένθους.

Μαθητική εξέγερση σε ολόκληρη τη χώρα πραγματοποιήθηκε το πρωί, για τη δολοφονία του 16χρονου μαθητή Αλέξανδρου-Ανδρέα Γρηγορόπουλου από πυρά ειδικού φρουρού το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια. Στην Καρδίτσα λίγο μετά τις 10 το πρωί, μαθητές από όλα τα σχολεία του Νομού πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας δικαίωση για το θάνατο του μαθητή. Στη συνέχεια, κατευθυνόμενοι προς το Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας, ένα περιπολικό της Α.Δ. Καρδίτσας βρέθηκε στο διάβα τους, το οποίο προσπάθησαν ανεπιτυχώς να καταστρέψουν, κάτι που πέτυχαν με την κεντρική είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου. Με μπουκάλια νερού, αυγά, πέτρες, τομάτες και ξύλα, η κεντρική πόρτα του κτιρίου καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ ένας κάδος απορριμμάτων ολοκλήρωσε το έργο των μαθητών, οι οποίοι διαλύθηκαν λίγη ώρα αργότερα, χωρίς να χρειαστεί η επέμβαση μικρής δύναμης των ΜΑΤ που είχε καταφθάσει από ώρα στο σημείο.

Το βράδυ

Νέα συνάντηση πραγματοποίησαν το απόγευμα οι μαθητές, ξεκινώντας με πορεία από την πλατεία Πλαστήρα, έκαναν μια μικρή στάση στην κεντρική πλατεία και στη συνέχεια ξεκίνησαν το καταστροφικό τους έργο, διαλύοντας κάδους απορριμμάτων και σπάζοντας τις τζαμαρίες από δύο τράπεζες. Λίγη ώρα αργότερα διαλύθηκαν χωρίς να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.

Προηγούμενο άρθρο Καταδικάζουν και απεργούν
Επόμενο άρθρο Kανένα αίτημα δεκτό