Β. Τσιάκος: «Οφείλουμε να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη»


Ξεκίνησε χθες Δευτέρα με την εποπτεία της Περ. Ενότητας Καρδίτσας, η δωρεάν διανομή τροφίμων μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Η δωρεάν διανομή γίνεται σε συνεργασία με τους φορείς υλοποίησης που είναι η Ιερά Μητρόπολη, ο σύλλογος Πολυτέκνων – Τριτέκνων, ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία, οι σύλλογοι αθιγγάνων, οι Δήμοι ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, οι σύλλογοι χρονίως πασχόντων και ψυχικά πασχόντων και φιλανθρωπικά σωματεία. Δικαιούχοι της εν λόγω ενίσχυσης είναι άτομα άπορα που έχουν πραγματική ανάγκη καθώς τα κριτήρια για τη συμμετοχή τους είναι εισοδηματικά. Στους δικαιούχους που για την Περ. Ενότητα Καρδίτσας είναι περίπου 10.000 άτομα θα διανέμονται μακαρόνια, ρύζι, τυρί φέτα και γραβιέρα.

Μιλώντας για το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων συνολικά στη Θεσσαλία, ο περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός τόνισε χαρακτηριστικά: «Σε αυτή τη δύσκολη χρονικά στιγμή που περνά η χώρα και λαμβάνοντας υπόψη την πραγματικά τραγική κατάσταση στην οποία έχουν έλθει πολλές οικογένειες, εμείς ως Περιφέρεια, προσπαθούμε με συντονισμένες κινήσεις όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας. Προς αυτή την κατεύθυνση, δρομολογήσαμε γρήγορα τις προαπαιτούμενες διαδικασίες και προχωρήσαμε στην ενημέρωση όλων των φορέων, έτσι ώστε να φτάσουν τα τρόφιμα έγκαιρα τα τρόφιμα στα χέρια των ανθρώπων που τα έχουν άμεση ανάγκη. Συνολικά σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας ωφελούνται 57.000 συμπολίτες μας. Στόχος μας θα είναι πάντα να βοηθούμε τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με κάθε πρόσφορο μέσο»

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσιάκος μιλώντας για την έναρξη του προγράμματος τόνισε: « Η αιρετή περιφέρεια με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη κ Αγοραστό καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να στηριχθούν οι συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει το πρόγραμμα που υλοποιεί το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης για τη διανομή δωρεάν τροφίμων. Στόχος μας είναι να ανακουφίσουμε έστω και προσωρινά τα αβάσταχτα βάρη που σηκώνουν ανήμποροι συμπολίτες μας σε μια εποχή που ο αγώνας για επιβίωση γίνεται μέρα με την ημέρα δυσκολότερος. Σε συνεργασία με κοινωνικούς και άλλους φορείς της περιοχής μας, θα κάνουμε το καλύτερο για αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη. Είναι για μας αυτονόητο πως η κοινωνική αλληλεγγύη, ειδικά αυτό τον καιρό, είναι σημαντικός πυλώνας για να διατηρηθεί ένα ελάχιστο επίπεδο κοινωνικής συνοχής».

Στην έναρξη της όλης διαδικασίας παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ Βασίλης Τσιάκος, ο Αντιδήμαρχος Σοφάδων κ Τσέλιος, ο αντιδήμαρχος Αργιθέας κ Χασιώτης, η πρόεδρος του συλλόγου πολυτέκνων και δημοτική σύμβουλος κ Ουρανία Σούφλα και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

 

Προηγούμενο άρθρο «Να μην καταργηθεί το Ταχυδρομικό κατάστημα στη Ρεντίνα»
Επόμενο άρθρο Κύκλωμα αρχαιοκαπήλων στη Θεσσαλία