«Να μην καταργηθεί το Ταχυδρομικό κατάστημα στη Ρεντίνα»


Την αντίθεσή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Σοφάδων με επιστολή του προς την Περιφερειακή Δ/νση των ΕΛΤΑ Θεσσαλίας σχετικά με το κλείσιμο του Ταχυδρομικού καταστήματος στη Ρεντίνα, καθώς η ενέργεια αυτή δυσχεραίνει αφενός μεν την εξυπηρέτηση των κατοίκων μιας ευρύτερης περιοχής ορεινής και δυσπρόσιτης αφετέρου δε την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Στην επιστολή του ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει:

 

«κ. Διευθυντά

Πληροφορηθήκαμε ότι η Διοίκηση των ΕΛΤΑ αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία του Ταχυδρομικού καταστήματος που επί δεκαετίες διατηρούσε στη Ρεντίνα, την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δ. Σοφάδων πρότεινε πρόσφατα στο Υπουργείο Εσωτερικών να χαρακτηριστεί ιστορική έδρα του δήμου μας.

Πρόκειται για μια εξέλιξη ιδιαίτερα δυσάρεστη και δυσμενή όχι μόνο γιατί δυσχεραίνει την εξυπηρέτηση των κατοίκων μιας περιοχής ορεινής, δυσπρόσιτης και απομακρυσμένης αλλά και γιατί καταργεί μια υπηρεσία χρήσιμη για την υποστήριξη της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Το εν λόγω κατάστημα εξυπηρετεί όχι μόνο την Ρεντίνα αλλά και την Λουτροπηγή, το Αηδονοχώρι, το Βαθύλακο, τα Λουτρά Σμοκόβου, τα Λουτρά Σουλαντά και τα Θέρμα.

Πρόκειται για ένα κατάστημα που καλύπτει βασικές επικοινωνιακές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ηλικιωμένοι. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ της περιοχής, εξυπηρετούνται από το εν λόγω κατάστημα.

Θεωρούμε ότι τα ΕΛΤΑ ως δημόσιος φορέας, έχει εκτός των άλλων υποχρέωση να επιτελεί τον κοινωνικο-αναπτυξιακό του ρόλο συμβάλλοντας στην διατήρηση και την ανάπτυξη της ζωής στην ελληνική ύπαιθρο. Η κατάργηση του καταστήματος συμβάλει στο μαρασμό της τοπικής κοινωνίας, αφού είναι μια από τις τελευταίες υπηρεσίες που έχουν απομείνει.

Σας παρακαλούμε λοιπόν πολύ να επανεξετάσετε την απόφαση σας διατηρώντας την λειτουργία του Ταχυδρομικού καταστήματος στην Ρεντίνα, προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.»

Προηγούμενο άρθρο Σύλλογος Γυναικών Ν. Καρδίτσας: Τιμάμε την 38Η επέτειο του Πολυτεχνείου
Επόμενο άρθρο Β. Τσιάκος: «Οφείλουμε να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη»