Ο αγώνας είναι σκληρός, όμως είμαστε βέβαιοι ότι θα φτάσει ως το τέλος…


Με κεντρικό σύνθημα «Πρωτοπόρα Θεωρία – Πρωτοπόρα Δράση» ολοκληρώθηκε το διήμερο φεστιβάλ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Αθλητικό Πάρκο Καρδίτσας.

Το πλούσιο περιεχόμενο και η μαζική συμμετοχή χαρακτήρισαν την φετινή διοργάνωση. Ιδιαίτερα εντυπωσίασαν τα ειδικά αφιερώματα (συμβολή του ΚΚΕ στην ανάπτυξη του αγροτικού κινήματος, της παιδείας κλπ).

Η ερασιτεχνική δημιουργία βρήκε την έκφρασή της στα μοναδικά μουσικά αφιερώματα για τον Μάνο Λοΐζο και στις συναυλίες.

Ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης Μάκης Χάρμπας με την παράσταση «ο Καραγκιόζης Ευρωαγρότης» μαγνήτισε μικρούς και μεγάλους με τις εξαιρετικές και πρωτότυπες ατάκες του.

Γνωστοί Καρδιτσιώτες καλλιτέχνες με ένα πλούσιο ρεπερτόριο έντεχνου πολιτικού αλλά και ρεμπέτικου τραγουδιού έδωσαν την ευκαιρία στους παραβρισκόμενους να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν για αρκετές ώρες κάθε μέρα.

Στα πολυάριθμα ταμπλό προβλήθηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ για την παιδεία, την υγεία, τους αγρότες, τη στρατιωτική θητεία κλπ. Θετικά σχόλια απέσπασε το ταμπλό που προβάλλονταν η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, αλλά και τα θεματικά ταμπλό με αναφορές στα 90χρονια του ΚΚΕ και τα 40 χρόνια της ΚΝΕ.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το ταμπλό με φωτογραφικά και άλλα ντοκουμέντα από τις σημαντικότερες αγροτικές κινητοποιήσεις στην περιοχή μας από το 1950 και μετά.

Ο Γραμματέας περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ Γιώργος Χαρίτος που ήταν ο κεντρικός ομιλητής των εκδηλώσεων, αφού αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική των μονοπωλίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποστηρίζουν τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και ΛΑΟΣ τόνισε με έμφαση:

«δεν αρκεί να αγαναχτούμε με την κατάσταση, με τα προβλήματα που μεγαλώνουν μέρα με την μέρα… Τόσα χρόνια βλέπουμε να παίζεται το ίδιο έργο,  μόνο που αλλάζει ο πρωταγωνιστής ή ο σκηνοθέτης. Είτε με την ΝΔ είτε με το ΠΑΣΟΚ όλα τα νομοσχέδια, όλα τα μέτρα και οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν οδήγησαν και οδηγούν στην συνεχή χειροτέρευση της θέσης της πλειοψηφίας των λαϊκών στρωμάτων…

Δεν ωφελεί να μένουμε θεατές στο ίδιο έργο.

Είναι αδιέξοδο να υποκύπτουμε διαρκώς στο άμεσο, στην ασφυκτική πίεση των καθημερινών αναγκών…

Μέρα με τη μέρα επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο ότι δύο δρόμοι ανάπτυξης υπάρχουν: ή με τα μονοπώλια και την αστική τάξη ή με τον λαό και την ταξική πάλη, την κοινωνική συμμαχία των εργατών με τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς παραγωγούς για την λαϊκή εξουσία και την λαϊκή οικονομία.

Τρίτος δρόμος δεν υπήρξε ποτέ, ούτε και θα υπάρξει !

Να μην χάσουμε άλλο χρόνο !

Η σύγκρουση με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό δεν είναι εύκολη υπόθεση, ο αγώνας είναι σκληρός, όμως είμαστε βέβαιοι ότι θα φτάσει ως το τέλος με ριζικές αλλαγές και ανατροπές μέχρι το επίπεδο της εξουσίας …»

Με την υπόσχεση για συνέχιση των αγώνων και την πάλη για υλοποίηση της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ, έκλεισαν οι εκδηλώσεις.

Προηγούμενο άρθρο Περιοχή ΟΠΑΑΧ Σμοκόβου
Επόμενο άρθρο Θεματικές εκδηλώσεις για τα 34 χρόνια του ΠΑΣΟΚ από τη Ν.Ε. Καρδίτσας