Ο αγώνας των αγροτών είναι μάχη για την επιβίωση του έθνους


Ο αγώνας των αγροτών είναι μάχη για την επιβίωση του έθνους και πρέπει να έχει την συμπαράσταση όλων.

Η αγροτική τάξη αποτελεί ίσως το ζωτικότερο κομμάτι του ελληνικού λαού.

Η στενή και βαθιά σύνδεση των αγροτών με την γη, η πιστή τήρηση των ηθών και των εθίμων και η ισχυρή διαχρονικά διατήρηση του σώματος της εθνικής και λαϊκής μας παράδοσης από αυτούς, τους μετουσιώνει σε κάτι περισσότερο από ένα από τα συστατικά στοιχεία του κοινωνικού ιστού: σ’ ένα στοιχείο που συντελεί στην ενρίζωση, την στήριξη και την μορφοποίηση των υπολοίπων, σε ένα ζωτικό στοιχείο της ίδιας της ταυτότητος του λαού μας.

Μία πολυάριθμη και ευημερούσα αγροτική τάξη, αποτελεί εγγύηση για την διατήρηση της συνδέσεως του λαού μας με τη γη του, της διατηρήσεως των ηθών, των εθίμων, των παραδόσεων και της πολιτιστικής του κληρονομιάς. Αποτελεί δηλαδή εγγύηση για τη διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητος και για τον λόγο αυτόν είναι ο ακρογωνιαίος λίθος και η σπονδυλική στήλη του εθνικού κορμού.

Γι αυτό το λόγο, οι αγρότες εδώ και χρόνια βρίσκονται στο στόχαστρο των σχεδιασμών της παγκοσμιοποίησης που απώτερο στόχο έχουν την συρρίκνωση και την τελική τους προλεταριοποίηση. Είναι άλλωστε από χρόνια γνωστό πώς αποτελεί πολιτική και απώτερο σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού της Ελλάδος και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Μία συρρικνωμένη, φθίνουσα και ενδεής αγροτική τάξη, μία αγροτική τάξη που έχει χάσει την πίστη στον εαυτό της και το μέλλον της, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιτυχία των πολυπολιτισμικών και πολυεθνικών (α-πολιτισμικών και α-εθνικών) τους σχεδιασμών.

 Δεν πρέπει να αποδίδεται το άλλοθι και το ελαφρυντικό του λάθους, της ανεπάρκειας ή της ανικανότητας στις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών είτε της ΝΔ είτε του ΠΑΣΟΚ για την συνεπή αντιαγροτική τους πολιτική αφού ακολουθούν πιστά και με ευλάβεια τα σχέδια των εξουσιαστών, ούτε βέβαια θα πρέπει να δίνεται σοβαρή βάση στα κροκοδείλια δάκρυα και τις μεγαλόστομες υποσχέσεις εκείνων που συνυπέγραψαν τις συνθήκες εκείνες που υποθήκευσαν χωρίς όρους το μέλλον των αγροτών μας στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις που κλιμακώνονται δεν αποτελούν απλώς την διεκδίκηση από μία κοινωνική ομάδα των δικαίων της.

Αποτελούν ουσιαστικά την έκφραση του αγώνος του λαού μας να διατηρήσει την πολιτιστική του ταυτότητα και υπόσταση, το δικαίωμα να κατέχει, να διαχειρίζεται και να καλλιεργεί μόνος του τη γη του, να τηρεί τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις του, το δικαίωμα να διαχειρίζεται ο ίδιος το παρόν του και να προετοιμάζει το μέλλον του.

Ο ΛΑΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ πάντα συμπαραστάτης και αρωγός σε κάθε δίκαιο αίτημα κάθε δοκιμαζόμενης κοινωνικής ομάδος, συμπαρίσταται ολόψυχα στον αγώνα των αγροτών.

Ένα αγώνα που δεν αφορά μόνο τα στενά συντεχνιακά συμφέροντα μιας κοινωνικής τάξης, αλλά το σύνολο της κοινωνίας μας και το ίδιο το μέλλον του έθνους μας και που για τον λόγο αυτό θα πρέπει να έχει την συμπαράσταση και την αρωγή όλων μας.

Καρδίτσα 22 Ιανουαρίου 2009

Κώστας Καρδαράς

Πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής

ΛΑ.Ο.Σ Καρδίτσης

Προηγούμενο άρθρο Περαιτέρω στήριξη του αγροτικού εισοδήματος
Επόμενο άρθρο Στο πλευρό των αγροτών ο Δήμαρχος Παλαμά