Ο Δήμος στηρίζει τους αθλητικούς συλλόγους


Συνάντηση του Δημάρχου Καρδίτσας με τους εκπροσώπους του Σ.Π.Α.Κ. , του Απόλλωνα του Δόλοπα και του Α.Σ. Καρδίτσας.

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των αθλητικών Συλλόγων της πόλης Σ.Π.Α. Καρδίτσας (βόλεϊ) κ. Ηλ. Αντωνίου, Απόλλων Καρδίτσας (μπάσκετ) κ.κ. Ντ. Φαλούτσου και Απ. Γκούβη, Δόλοπα Καρδίτσας (χάντμπολ) κ. Ανδρ. Λάππα και Α.Σ. Καρδίτσας (μπάσκετ) κ. Χρ. Παππά είχε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης.

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων Συλλόγων που αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου για τον καλύτερο συντονισμό των δραστηριοτήτων τους και την αντιμετώπιση προβλημάτων παρουσίασαν στο Δήμαρχο τους στόχους τους που συνοψίζονται στα εξής:

– Την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου 3000 θέσεων στην πόλη της Καρδίτσας που θα καλύψει ένα μεγάλο κενό στις αθλητικές υποδομές και θα λύσει πολλά προβλήματα στην λειτουργία και την αγωνιστική δραστηριότητα των Συλλόγων

– Την στήριξη της προσπάθειας του Δήμου Καρδίτσας για συμμετοχή του στην διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων που αποτελούν μια ευκαιρία για έξοδο του Νομού από το αθλητικό περιθώριο

–  Τον συντονισμό τους με τον Οργανισμό Αθλητικών Κέντρων και Χώρων Άθλησης του δήμου για την καλύτερη λειτουργία τους στο υφιστάμενο κλειστό Γυμναστήριο

– Την καλύτερη οργάνωση και εξοπλισμό των κλειστών σχολικών γυμναστηρίων για την εκγύμναση των περίπου 600 παιδιών που οι τέσσερις Σύλλογοι έχουν στις τάξεις τους .

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας εξέφρασε την υποστήριξη του στην πρωτοβουλία των Συλλόγων, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Καρδίτσας βρίσκεται στο πλευρό όλων των αθλητικών Συλλόγων που προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίας με την προαγωγή του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας στα παιδιά και τους νέους και συμπαρίσταται με κάθε μέσο στο έργο τους. 

Ιδιαίτερα για το Κλειστό Γυμναστήριο και τους Μεσογειακούς Αγώνες ο κ. Βερίλλης επισήμανε ότι η Δημοτική Αρχή καταβάλει επίμονη και συστηματική προσπάθεια για την προώθηση των θεμάτων που αφορούν την ενίσχυση και αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του Δήμου που αφορούν και όλο το Νομό, προσπάθεια που απαιτείται να στηριχθεί από όλους τους φορείς της περιοχής μας και προς αυτή την κατεύθυνση οι Σύλλογοι μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά.

«Είναι μοναδική ευκαιρία σήμερα η Καρδίτσα να αποκτήσει ένα Κλειστό Γυμναστήριο σύγχρονων προδιαγραφών που το δικαιούται και αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί.

Αυτή την προσπάθεια χρειάζεται να στηριχθεί από όλους και ειδικά από τους ανθρώπους του αθλητισμού που κατανοούν περισσότερο από όλους την αναγκαιότητα του έργου» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βερίλλης.

Προηγούμενο άρθρο Αφιέρωμα στον Πολιτιστικό Οδηγό του Δήμου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ποδόσφαιρο & χάντμολ διεκδικεί η Καρδίτσα από τους Μεσογειακούς Αγώνες