Ο Δήμος Σοφάδων συμμετέχει στην ώρα της Γης


Ο Δήμος Σοφάδων για δεύτερη συνεχή χρονιά συμμετέχει ενεργά στην παγκόσμια εκστρατεία «Ώρα της Γης» της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF.
Σήμερα Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, στις 8:30 το βράδυ ο Δήμος Σοφάδων θα σβήσει συμβολικά  το φωτισμό σε κεντρικά σημεία της πόλης. Ταυτόχρονα καλεί όλους τους δημότες να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια κατεβάζοντας τον διακόπτη για μία ώρα.
Ειδικά φέτος δίνεται ένας ξεχωριστός χαρακτήρας στην ελληνική συμμετοχή και γι’ αυτό καλούνται οι πολίτες να μοιραστούν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας για το περιβάλλον στο www.facebook.com/WWFGreece. Με το σύνθημα «Μπορούμε να σώσουμε…», καταγράφονται όλα τα αγαθά και οι αξίες που μας προσφέρει η ελληνική φύση και έχουμε χρέος να προστατεύσουμε.
Ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος δήλωσε σχετικά:
«Κάθε χρόνο η «Ώρα της Γης» λαμβάνει και έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. Καλώ και φέτος όλους τους Δημότες να σβήσουν τα φώτα και να στείλουν ένα αισιόδοξο μήνυμα συμμετοχής για την προστασία του περιβάλλοντος. Η κλιματική αλλαγή πρέπει να μας απασχολεί όχι μόνο στις 31 Μαρτίου κάθε έτους, αλλά σε καθημερινή βάση. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας και η επιτυχία της  προσπάθειας αυτής είναι υπόθεση της ατομικής κοινωνικής ευθύνης»

Προηγούμενο άρθρο Κλοπές εποχιακών φυτών από τα παρτέρια του Δήμου - Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο
Επόμενο άρθρο Την Κυριακή 1 Απριλίου στις 6 το απόγευμα η πρώτη μεγάλη μαθητική συναυλία