Ο Δ. Σοφάδων στους Βουλευτές για την κατάργηση της Δ.Ο.Υ.


Συνάντηση με τους Βουλευτές Σκόνδρα Ασημίνα και Μιχαλάκη Νίκο είχε αντιπροσωπεία του Δ. Σοφάδων αποτελούμενη από το Δήμαρχο Σοφάδων Μπάμπη Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κατσικάρα Λεωνίδα, το Δημοτικό Σύμβουλο Σκάρλο Θάνο και τον εκπρόσωπο της Επαγγελματικής Ένωσης Σοφάδων Μυργιώτη Θωμά. Η συνάντηση αυτή έγινε στα πλαίσια της πρόσφατης απόφασης που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της κατάργησης της Δ.Ο.Υ. Σοφάδων, η οποία αποτελεί μία από τις αρχαιότερες Δ.Ο.Υ. στη Θεσσαλία.

Εξηγήθηκαν αναλυτικά στους Βουλευτές οι λόγοι για τους οποίους η Δ.Ο.Υ. Σοφάδων πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία της. Τα δεδομένα της περιοχής δημιουργούν ένα περιβάλλον ιδιαίτερο. Ένα περιβάλλον που δε μοιάζει με κείνο άλλων περιοχών καθιστώντας αναγκαία και απαραίτητη την παραμονή της Δ.Ο.Υ. ή τουλάχιστον μιας υπηρεσίας που θα διευκολύνει τους δημότες στις συναλλαγές τους:

  • Ο Δήμος Σοφάδων είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος του νομού και ένας από τους μεγαλύτερους στη Θεσσαλία. Οι χιλιομετρικές αποστάσεις συνεπώς είναι ήδη τεράστιες για τους κατοίκους της περιοχής
  • Δυσχεραίνεται σημαντικά (ή και αποκλείεται σε πολλές περιπτώσεις), η εξυπηρέτηση της μεγάλης κοινότητας των τσιγγάνων που ζει στους Σοφάδες.

Ζητήθηκε η συμπαράσταση των δύο Βουλευτών έτσι ώστε να βρεθεί λύση ικανοποιητική και δίκαιη για τους δημότες του Δ. Σοφάδων. Οι τελευταίοι υποσχέθηκαν ότι από τη θέση ευθύνης που έχει ο καθένας θα προσπαθήσει να προωθήσει το αίτημα αυτό μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων μετά τις συναντήσεις δήλωσε:

«Σήμερα που οι δημότες πληρώνουν φόρους και χαράτσια όσο ποτέ άλλοτε είναι λογικό να περιμένουν καλύτερη παροχή δημόσιων υπηρεσιών. Συμβαίνει όμως ακριβώς το αντίθετο. Το κράτος αποχωρεί και εγκαταλείπει την επαρχία δημιουργώντας προπολεμικές συνθήκες.

Κι αυτό συμβαίνει σε μια εποχή που προσδοκούμε ότι το κύμα επιστροφής στα χωριά θα δυναμώσει στο άμεσο μέλλον.

Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις στις οποίες η Πολιτεία δείχνει ευαισθησία και διορθώνει τα λάθη της. Μπορεί να ξέχασε το Λύκειο Ματαράγκας, διόρθωσε όμως τα λάθη της για το Λύκειο Ιτέας και το Γυμνάσιο Φαναρίου που πέρυσι είχαν κλείσει αλλά φέτος ξανάνοιξαν.

Πιστεύουμε λοιπόν ότι οι Βουλευτές του νομού μας θα καταφέρουν να πείσουν με τον ίδιο τρόπο την Πολιτεία για το λάθος που κάνει στην περίπτωση της ΔΟΥ  στο Δ. Σοφάδων.»

Προηγούμενο άρθρο Πάνω από 600 εθνικιστές στην ομιλία του Η. Κασιδιάρη στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους την Τρίτη 2/10 από την Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας