Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους την Τρίτη 2/10 από την Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας


Η Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας ανοίγει τη νέα σεζόν προβολών της με ένα ξεχωριστό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους!

Το pop up φεστιβαλ Future Shorts, που θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα φιλοξενείται στην Καρδίτσα την Τρίτη 2 οκτωβρίου στις 22.00 στο Παυσίλυπο από την Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας.

Οι επιλογές του τρέχοντος προγράμματος καλύπτουν θέματα όπως το πάθος, η αποξένωση, η ηδονοβλεψία, η ελπίδα και η απόγνωση στη ζωή των ανθρώπων στις μητροπόλεις. Από τους σκηνοθέτες του “Catfish” σε αφήγηση Tom Waits έχουμε την ταινία “Α Βrief History of John Baltessari” , καθώς και το “Rite” υποψήφια Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους στα BAFTA Scotland, το “Black Balloon” βραβευμένο με το Sundance Short Filmmaking Award, το “Cafe Regular” βραβευμένο με το Special Jury Mention στο Φεστιβάλ της Tribeca και το “Αuf Der Strecke (On the line)” το οποίο έχει διακριθεί με περισσότερα από 50 Διεθνή Βραβεία.

Τιμή εισιτηρίου:5 ευρώ & 3 ευρώ για τα μέλη της Λέσχης

Το πρόγραμμα των ταινιών:

1. Cafe Regular, Cairo.
Σκηνοθεσία: Ritesh Batra, 2011 Αιγυπτος και Ινδία | 11 λεπτά | Δράμα
Ένα νεαρό ζευγάρι, στην προσπάθειά τους να βρουν τη δική τους θέση σε ένα κόσμο που συνεχώς αλλάζει, συζητά για πράγματα που δεν έχει ξανασυζητήσει στο παρελθόν.
Winter of Special Jury Mention at Tribeca Film Festival.

2. A Brief History of John Baldessari.
Σκηνοθεσία: Ariel Schulman & Henry Joost, 2012 ΗΠΑ | 6 λεπτά | Ντοκιμαντέρ
Mια εμβληματική φυσιογνωμία στον καλλιτεχνικό κόσμο με ύψος 2.10 μ.! Η επική καριέρα του John Baldessari σε 5μιση ξέφρενα λεπτά. Στην αφήγηση ο Tom Waits.

3. Rite.
Σκηνοθεσία: Michael Pearce, 2010 Ηνωμένο Βασίλειο | 14 λεπτά | Δράμα
Ο Mike βγάζει μια βόλτα τον αποξενωμένο γιο του για τα γενέθλιά του. ένας άνθρωπος απεγνωσμένα προσπαθεί να αποδείξει ότι έχει αλλάξει. Όμως το ποτό και η υποβόσκουσα βία της ημέρας του αγώνα στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου και δύσκολου απογεύματος τόσο για τον πατέρα όσο και για τον γιό, βγάζουν τον χειρότερο εαυτό του.
Υποψηφιότητα “Best Short Film” στα BAFTA Scotland.

4. The Black Balloon.
Σκηνοθεσία: Ben Safdie & Joshua Safdie, 2012 ΗΠΑ | 18 λεπτά
Στην προσπάθειά του να μεταφέρει ολομόναχος 40 παιδιά έξι τετράγωνα μακριά στην Νέα Υόρκη, για κακή του τύχη, ένας αγχωμένος άνδρας χάνει ένα μπουκέτο από 100 μπαλόνια. Από αυτό το μπουκέτο, ένα μοναχικό μαύρο μπαλόνι δραπετεύει απ\ τα υπόλοιπα, πεθαίνει, ξαναζωντανεύει και γυρίζει πίσω στην πόλη, αναζητώντας συντροφιά. Σ’ αυτό το ταξίδι μαθαίνει ότι οι άνθρωποι είναι περίπλοκα πλάσματα με ακραία σκαμπανεβάσματα, οι οποίοι ωστόσο σφύζουν από ζωή. Το Μαύρο Μπαλόνι είναι μια ταινία που ενώ αρχικά προορίζεται για παιδιά τελικά μετατρέπεται σε έναν αστικό μύθο επιστημονικής φαντασίας.

5. Auf Der Strecke (On the Line)
Σκηνοθεσία: Reto Caffi, 2007 Γερμανία | 30 λεπτά | Δράμα
Ένας φύλακας ασφαλείας σ’ ένα πολυκατάστημα είναι κρυφά ερωτευμένος με μια υπάλληλο στο βιβλιοπωλείο του καταστήματος. Όταν γίνεται μάρτυρας μιας κατά τα φαινόμενα επίθεσης στο τραίνο, αντί να βοηθήσει, κατεβαίνει απ το τραίνο. Ανήμπορος να διαχειριστεί τις τύψεις του βλέπει την τακτοποιημένη ζωή του να καταρρέει.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Δ. Σοφάδων στους Βουλευτές για την κατάργηση της Δ.Ο.Υ.
Επόμενο άρθρο "Συνέλληνες - Υποχρέωσή μας απέναντι στην Πατρίδα και το Έθνος, το μόνιασμα!"