Ο ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές του δήμου Παλαμά


 Άμεση ήταν η παρέμβαση του δημάρχου Παλαμά κ. Κώστα Πατσιαλή προς τον ΕΛΓΑ, σχετικά με την εκτίμηση των ζημιών των καλλιεργειών από την ξαφνική καταρρακτώδη βροχή που έπληξε την περιοχή του Παλαμά τις απογευματινές ώρες της Κυριακής.

 Χθες το πρωί, αντιπροσωπεία του ΕΛΓΑ, αποτελούμενη από τον προϊστάμενο του οργανισμού στο υποκατάστημα Λάρισας κ. Λαζαρόπουλο και τον γεωπόνο κ. Παντελιάδη, επισκέφτηκε το δήμαρχο στο γραφείο του, από τον οποίο ενημερώθηκαν για την έκταση των ζημιών των καλλιεργειών από τη νεροποντή.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία του ΕΛΓΑ και ο δήμαρχος, μαζί με γεωπόνους, περιόδευσαν στις πληγείσες περιοχές της δημοτικής ενότητας Παλαμά, όπου και έγινε μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών.

Έγινε ήδη η αναγγελία για πλημμύρα και χαλάζι που αφορούν τα αγροκτήματα Παλαμά και Καλυβακίων, καθώς και αναγγελία πλημμύρας για το αγρόκτημα Βλοχού.

Οι παραγωγοί των οποίων έχουν πληγεί οι καλλιέργειες, μπορούν να προσέλθουν (και μέχρι την επόμενη Παρασκευή 10 Ιουνίου) στο δημαρχείο για να καταθέσουν αίτηση – δήλωση για την αποζημίωσή τους…

** Εν τω μεταξύ, έχει γίνει ήδη και η αναγγελία για την πλημμύρα στη Λεύκη, που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, ανοίγοντας έτσι η διαδικασία υποβολής δηλώσεων για τους πληγέντες παραγωγούς του χωριού.

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζονται τα δωρεάν μαθήματα στο «Ανοιχτό Εργαστήρι Πληροφορικής Καρδίτσας»
Επόμενο άρθρο Επί τάπητος ζητήματα δασών και βοσκοτόπων στο δήμο Παλαμά