Ο Ηρακλής με την Κερυνίτιδα Έλαφο το νέο έμβλημα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Ηρακλής Παλαμά


Το νέο έμβλημά του παρουσίασε η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ηρακλής Παλαμά. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Παλαμά και την παρακολούθησαν παράγοντες, αθλητές, προπονητές, γυμναστές, γονείς και μέλη της τοπικής (και όχι μόνο) δημοτικής αρχής.
       Την παρουσίαση προλόγισε ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας Κωνσταντίνος Τρουβάς και αναφέρθηκε στον λόγο που επέλεξαν για την Ακαδημία,  το όνομα  Ηρακλής,  αναφέροντας χαρακτηριστικά : «Καταρχήν να σας πούμε ότι επιλέξαμε τον Ηρακλή γιατί είναι ένας ήρωας για όλα τα παιδιά και αντιπροσωπεύει το θάρρος, τη δύναμη και την αρετή.  Ο μύθος που σώθηκε από τον Ξενοφώντα, μας διηγείται το περιστατικό εκείνο, όταν ο Ηρακλής καθισμένος σε κάποιο σταυροδρόμι, είδε να περνούν από μπροστά του δύο πανέμορφες κοπέλες. Η μια του έδειξε έναν εύκολο δρόμο, φαρδύ και ίσιο, που αν τον ακολουθούσε, θα χαιρόταν τη ζωή, αλλά θα έκανε ένα σωρό κακές πράξεις που θα τον καταδίκαζαν στην κρίση των ανθρώπων. Αυτή ήταν η Κακία. Η άλλη κόρη, η Αρετή, του έδειξε ένα δύσκολο δρόμο, γεμάτο κοφτερές πέτρες και αγκάθια, στενό και δύσβατο, που θα τον βάδιζε δύσκολα, αλλά θα κέρδιζε στο τέλος του την αναγνώριση από τους συνανθρώπους του. Έτσι ο Ηρακλής ακολούθησε την Αρετή, προτιμώντας να υποφέρει για να διαβεί το δύσβατο δρόμο της, αλλά να γνωρίσει τη δόξα και την τιμή με τις καλές του πράξεις και την αρετή του»  και συνέχισε εξηγώντας πως εμπνεύστηκαν το νέο έμβλημα.
«Ψάχναμε, λοιπόν,  να βρούμε κάτι που να έχει σχέση με τους 12 άθλους του Ηρακλή και  με τη Θεσσαλία γενικά,  και αν μπορούσαμε και με τον νομό Καρδίτσας .Είναι γνωστό ότι  δεν υπήρξε άθλος του Ηρακλή που να έγινε στα μέρη μας, οπότε προσπαθήσαμε να βρούμε  έναν  άθλο που να έχει κάποια σχέση με τον τόπο μας . Βρήκαμε λοιπόν ότι ο τρίτος άθλος του Ηρακλή,  η Κερυνίτιδα Έλαφος  ή το ελάφι με τα Χρύσα κέρατα της Άρτεμης είχε κάποια σχέση με τη Θεσσαλία.     
           Σύμφωνα με το μύθο, όταν η Άρτεμις ήταν ακόμη μικρή, είδε στο θεσσαλικό κάμπο πέντε ελαφίνες να βόσκουν. Θαμπωμένη από την ομορφιά τους, έπιασε τις τέσσερις και τις έζεψε στο άρμα της. Η πέμπτη, όμως, που είχε χρυσά κέρατα και έτρεχε πολύ γρήγορα, κατάφερε να ξεφύγει. Κατευθύνθηκε προς το νότο και μετά από μέρες, αφού πέρασε στην Πελοπόννησο, βεβαιώθηκε ότι ξέφυγε και εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Κερύνειο Όρος, στα σύνορα μεταξύ Αρκαδίας και Αχαΐας. Τότε η Άρτεμις, θαυμάζοντας τον ελεύθερο και ατίθασο χαρακτήρα της, έθεσε το ζώο υπό την προστασία της.
          Στον τρίτο του  άθλο,  ο Ηρακλής  διατάχθηκε από τον Ευρυσθέα να φέρει  στις Μυκήνες ζωντανή την Κερυνίτιδα ΄Ελαφο, πράγμα που κατάφερε ολοκληρώνοντας έτσι έναν ακόμη άθλο».
        Στη συνέχεια ο τεχνικός διευθυντής  παρουσίασε τον νέο προπονητή της Ακαδημίας κ. Γιάννη Μαντζικο  (που θα πλαισιώσει τους ήδη υπάρχοντες προπονητές Στράτο Πέτρου κ΄  Βαγγέλη Τρουβά)  και την άμεση συνεργάτιδά του στο γυναικείο τμήμα, την κ.Γιώτα Σουλιώτου. Ανέφερε  χαρακτηρίστηκα ότι είναι οι πλέον κατάλληλοι για αυτό το νέο εγχείρημα της γυναικείας ακαδημίας, καθώς ο μεν κ.  Μαντζίκος  το  2012  ήταν ο ιδρυτής της γυναικείας ομάδας Νηρηίδες Φθίας,  η δε κ. Σουλιώτου αγωνίστηκε για τρία χρόνια(1980-1983) στη ομάδα  του Παναθηναϊκού καθώς στη Δόξα Πειραιώς με την οποία κατέκτησε δυο συνεχόμενα  πρωταθλήματα( 1991 κ΄ 1992).
Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε  από την εταιρείαalterlife και συγκεκριμένα από τον κ. Δημήτριο Κουκουφλή το νέο της εργομετρικό εργαστήριο ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Ο κ. Κουκουφλής παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο εργομετρικό τεστ και την χρησιμότητα αυτού στον σύγχρονο αθλητισμό, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον   των περισσότερων  για τα άμεσα και ακριβή αποτελέσματα των μετρήσεων τους. Οι προπονητές που παρεστήκαν έφυγαν εντυπωσιασμένοι από το αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Παλαμά  μετά και την επίδειξη ενός νέου, πιο εκσυγχρονισμένου προγράμματος εργομετρικής μέτρησης που προσφέρει ακόμη πιο ακριβή στοιχεία για την κατάσταση ενός αθλητή ή ακόμη και ενός απλού ανθρώπου. Άλλωστε όπως ο κ. Κουκουφλής  τόνισε, μια εργομετρική μέτρηση επιβάλλεται να κάνει και ένας απλός άνθρωπος που τρέχει παρέα με τον σκύλο του, ούτως ώστε να επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα στην φυσική του υγεία και με λιγότερη δαπάνη χρόνου.
– Την παρουσίαση  χαιρέτησαν  ο αντιδήμαρχος Παλαμά  κ. Ιάσωνας Τσιρώνης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ερμητσίου κ.Βασίλειος Αγγέλης  και ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ κ. Μανώλης Παλάσκας ο οποίος ανέφερε μεταξύ  των άλλων ότι η Ακαδημία του Ηρακλή  θα αγωνιστεί  με το αντίστοιχο προπαιδικό τμήμα του Α.Σ Πλαστήρα Καρδίτσας πριν τον τελικό του  « ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» ανάμεσα στον πρωταθλητή και στον κυπελλούχο (Α.Σ. Ατρόμητος-Α.Ε.Καρποχωρίου) της ΕΠΚΣ για την περίοδο 2014-15  που θα  διεξαχθεί το Σάββατο 5-9-2015 και ώρα 5:15 μμ στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας.
– Στην παρουσίαση παρέστη και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Παλαμά κ. Βάιος Μπακαβέλος.
– Ο τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας στον πρόλογό του  ευχαρίστησε  για την παραχώρηση του γηπέδου του Ερμητσίου, το  δήμαρχο Σοφάδων κ.Θάνο Σκάρλο, τον πρόεδρο ΔΟΠΑΠ Σοφάδωνκ.Παναγιώτη Τουλιά και πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ερμητσίου κ. Βασίλειο Αγγέλη. Επίσης ευχαρίστησε το Δήμο Παλαμά για τις  για τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλει ώστε οι χώροι που προπονείται  ο Ηρακλής και οι άλλες ομάδες του Παλαμά να βρίσκονται σε καλή κατάσταση.
– Οι υπεύθυνοι της Ακαδημίας ευχαριστούν το ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΝΟΥΛΑΣ και προσωπικά τον κ. Κων/νο Νούλα που ήταν χορηγός της παρουσίασης.
Προηγούμενο άρθρο Δήλωση Τσιάρα για την παραίτηση της κυβέρνησης
Επόμενο άρθρο Η ΟικόΣφαιρα για την 23η Αυγούστου Παγκόσμια Ημέρα κατά του Δουλεμπορίου