Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας για την Ημέρα Περιβάλλοντος


Η σημερινή ημέρα, 5 Ιουνίου 2015, αποτελεί μια καλή αφορμή για την ευαισθητοποίησή μας σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον και την προστασία του. Στο παγκόσμιο ή αλλιώς παγκοσμιοποιημένο  εορτολόγιο, ως υπενθύμιση άραγε, αναφέρονται οι επετειακού  χαρακτήρα ημέρες του, χωρίς φυσικά να επιλύονται στο ελάχιστο  τα ανάλογα ζητήματα και τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι δεν χρειαζόμαστε πλέον επετειακές αφορμές για την  ενεργό δράση μας προς όφελος της περιβαλλοντικής προστασίας.

Φέτος, το θέμα της Ημέρας Περιβάλλοντος είναι «Επτά Δισεκατομμύρια Όνειρα, ένας Πλανήτης, καταναλώστε με φροντίδα» – «Seven Billion Dreams, One Planet, Consume with Care».  Η επιβίωση της ανθρωπότητας, η σταθερή διατήρηση του περιβάλλοντος, η καλή πρόοδος της οικονομίας και η ευημερία,  βασίζονται στην αειφορική διαχείριση των φυσικών πόρων του πλανήτη μας.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας  εργάζεται συστηματικά, με πρόγραμμα για  βελτιώσεις βιοτόπων και ανάλογες δράσεις στην περιοχή ευθύνης του,  ενημερώνει και ενεργοποιεί  τα μέλη του και την κοινή γνώμη με αντίστοιχα Δελτία Τύπου. Είναι  πλέον γνωστή η αντίθεσή μας στην  χορήγηση αδειών για τοποθέτηση εκατοντάδων τεράστιων ανεμογεννητριών στα βουνά των Αγράφων. Λέμε όχι σε αυτές τις κατευθυνόμενες και αδρά  επιδοτούμενες  «πράσινες επενδύσεις» που έχουν ανυπολόγιστες συνέπειες στο φυσικό μας περιβάλλον, ανθρωπογενές και μη, και φυσικά στην χλωρίδα και την πανίδα. Τα προτεινόμενα ως επενδύσεις έργα  συντελούν στην μόνιμη καταστροφή των ορεινών όγκων και του φυσικού τοπίου, αφού, ως ελάχιστη και απαραίτητη για μας προϋπόθεση, δεν υφίσταται ένα κατάλληλο, από την Πολιτεία, επεξεργασμένο σχέδιο για την χωροθέτηση και αντικειμενική αξιολόγηση παρόμοιων δράσεων και επενδυτικών εγχειρημάτων.

Ενθαρρύνουμε κάθε ανιδιοτελή προσπάθεια, πέρα από κομματικές εξαρτήσεις,  που κινείται στην κατεύθυνση της αειφορικής προστασίας των φυσικών μας  πόρων  και καλούμε τα  μέλη μας κυνηγούς, κάθε πολίτη και φορέα να εντείνουν τις ενέργειες τους για την αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος. Αποτελεί μονόδρομο η συμμετοχή όλων στην μεγάλη αυτή κοινή προσπάθεια.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ασταμάτητος ο Κ.Ο. Καρδίτσας στους Ιωνικούς
Επόμενο άρθρο Πάρτυ φοροδιαφυγής εντόπισε το ΣΔΟΕ στη Θεσσαλία