Πάρτυ φοροδιαφυγής εντόπισε το ΣΔΟΕ στη Θεσσαλία


Δεκάδες «λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για τον μήνα Μάιο. Ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις της δέσμευσης καταθέσεων ενός θανόντα, καθώς διαπιστώθηκε αδικαιολόγητη προσαύξηση της περιουσίας του κατά 1,5 εκατ. ευρώ, και ενός συνταξιούχου, ο οποίος προσαύξησε την περιουσία του από το 2001 έως 2010 κατά 1,19 εκατ. ευρώ.

Επίσης, καταγράφηκαν δεκάδες περιπτώσεις εικονικών φορολογικών στοιχείων και πλαστών παραστατικών από επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο της αποστολής του, συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Παρακάτω αναφέρονται μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις που ολοκληρώθηκαν το μήνα Μάιο 2015:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

1) Έμπορος σπόρων για τις χρήσεις 2011 και 2012 προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 536.245,61 € χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

2) Έμπορος γεωργικών φαρμάκων για τις χρήσεις 2011 και 2012 προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 527.405,61 € χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

3) Ιατρός δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία αξίας 102.194,24 € προσαυξάνοντας αντίστοιχα την περιουσία του. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

4) Έξι (6) επιχειρήσεις έλαβαν πλαστά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 246.300,00 €.

5) Αγρότης του ειδικού καθεστώτος έλαβε παράνομα εικονικά φορολογικά στοιχεία για ανύπαρκτες συναλλαγές συνολικής αξίας 145.700,00 €.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας για την Ημέρα Περιβάλλοντος
Επόμενο άρθρο Αποκαλύψεις - φωτιά από τον Σαλαγιάννη για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ