Ο Παλαμάς τίμησε την εθνική επέτειο


Σε μια ηλιόλουστη μέρα, που «έβγαλε» πολλούς από τα σπίτια τους, πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα ο εορτασμός της Εθνικής μας Επετείου, της επετείου του “ΟΧΙ” στην εισβολή των ιταλικών φασιστικών δυνάμεων στη χώρα μας, της επετείου των αγώνων και της αντίστασης του ελληνικού λαού στη ναζιστική κατοχή…

Παρουσία των τοπικών Αρχών με επικεφαλής τον δήμαρχο Παλαμά κ. Πατσιαλή, εκπροσώπους της Εκκλησίας, των διοικητών του Αστυνομικού Τμήματος και της Πυροσβεστικής Παλαμά, του περιφερειακού συμβούλου κ. Αναστασόπουλου – εκπροσώπου του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, των αγωνιστών της εθνικής αντίστασης, και εκατοντάδων πολιτών, έγιναν οι καθιερωμένες τιμητικές εκδηλώσεις στη μνήμη των πεσόντων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά τη Δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου (Ρουμ), πραγματοποιήθηκε η επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον της πόλης, κατατέθηκαν στεφάνια, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας και απαγγέλθηκαν ποιήματα από μαθητές όλων των σχολείων του Παλαμά.

Στη συνέχεια επί της οδού Γρηγορίου Γουλιανού, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση -μπροστά στους επισήμους και στο συγκεντρωμένο πλήθος- των μαθητικών τμημάτων από τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια του Παλαμά, με την Φιλαρμονική του δήμου να παιανίζει εμβατήρια.

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της παρέλασης, ο δήμαρχος Παλαμά κ. Πατσιαλής, ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων της Εθνικής Επετείου και συνεχάρη όλους τους μαθητές για την άψογη παρέλαση και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της πόλης για την συμβολή τους στον εορτασμό…

Τέλος, ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο δεξιώθηκε τους επισκέπτες, τους επισήμους και τους δημότες στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Παναγιώτης Παλαμάς»..

 

Προηγούμενο άρθρο Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται δεν είναι σύμπτωση
Επόμενο άρθρο Πλαγιομετωπική δικύκλου-αυτοκινήτου είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 68χρονου οδηγού