Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται δεν είναι σύμπτωση


1. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Στις 8 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου του 1912 το δυτικθεσσαλικό 5ο Σύνταγμα Πεζικού εισήλθε στη Θεσσαλονίκη μετά από 400 και πλέον χρόνια Οθωμανικής κατοχής. Τρεις ώρες αργότερα ακολούθησε η θριαμβευτική είσοδος του Αρχιστρατήγου με το επιτελείο του. Είχε προηγηθεί -στις 20 Οκτωβρίου -η διάσπαση της τουρκικής άμυνας στη μάχη των Γιαννιτσών από το επίσης δυτικοθεσσαλικό 9ο Τάγμα Ευζώνων του 1ου Συντάγματος. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι στο τέλος του πολέμου από του χίλιους στρατιώτες του 9ου Τάγματος μόνον 76 δεν σκοτώθηκα η δεν τραυματίστηκαν και παρόλα αυτά η Θεσσαλονίκη δεν έδωσε το όνομά τους ούτε σε ένα δρόμο της.

ΣΗΜΕΡΑ

Ενώ κανένας δεν τίμησε τους ήρωες του 5ου Συντάγματος Πεζικού και του 9ου Τάγματος Ευζώνων, μαλώνουν για την παρέλαση!! Είναι αυτό που λέμε «Ξεχασμένοι ήρωες»…

2. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Στις 28η Οκτωβρίου του 1940 οι επιστρατευθέντες στρατιώτες από το 5ο Σύνταγμα Πεζικού της δυτικής Θεσσαλίας ( οι οποίοι συγκρότησαν το 51οΣύνταγμα Πεζικού –το λεγόμενο απόσπασμα Δαβάκη ) απέκρουσαν μόνοι αυτοί στην Πίνδο τις δυνάμεις εισβολής. Για να γίνει αντιληπτό το ποιος και που είπε ουσιαστικά το ΟΧΙ θα πρέπει να επισημανθεί ότι εκείνες τις μέρες στην Πίνδο η αναλογία μεταξύ Ιταλικών και των Ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων ήταν 8 προς 1, ενώ στο άλλο μέτωπο, ήταν περίπου 1 προς 1.

ΣΗΜΕΡΑ

Μαλώνουν για το ποιος και που είπε το ΟΧΙ και κανένας δεν αναφέρει η δεν γνωρίζει ότι το λεγόμενο απόσπασμα Δαβάκη στην Πίνδο αποτελούσαν οι ήρωες που επιστρατεύθηκαν από το 5ο Σύνταγμα Πεζικού, με πόλη επιστράτευσης τα Τρίκαλα, τον Αύγουστο του 1940.

Προηγούμενο άρθρο Αργυρό μετάλλιο για τη Μηχαηλίδου στου Πανελλήνιους Μαθητικούς Τραμπολίνου Λυκείων
Επόμενο άρθρο Ο Παλαμάς τίμησε την εθνική επέτειο