«Ο ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ» κείμενο & σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη


Ολοκληρώνονται οι θεατρικές παραστάσεις στο υπαίθριο θέατρο Μητρόπολης το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2008», που υλοποιεί ο Δήμος Καρδίτσας και η ΔΕΤΑΚ.

Λίγα λόγια για το έργο

Βρισκόμαστε στην Αγγλία του 1157. Βασιλιάς είναι ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος. Σοφός, δίκαιος, καλός, προσιτός και αγαπητός σε όλους. Η χώρα είναι πλούσια και ευτυχισμένη. Παντού ακούγονται τραγούδια και όλος ο κόσμος είναι χαρούμενος.

Η ζωή κυλάει λοιπόν ωραία και καλά στο βασίλειο του Ριχάρδου ώσπου μια μέρα ο βασιλιάς ανακοινώνει στον λαό ότι φεύγει για να πάρει μέρος στην Γ΄ Σταυροφορία. Μαζί του πάει πολύς στρατός και ακόμα Άγγλοι ευγενείς (ανάμεσα τους και ο Ρομπέν του Λόξλεϋ).

Ωσότου γυρίσει, αφήνει στη θέση του τον αδελφό του Ιωάννη τον Ακτήμονα, τον οποίο ορίζει αντικαταστάτη του με την ευχή να βασιλέψει δίκαια και ειρηνικά συνεχίζοντας το έργο του. Εν τω μεταξύ ο Ριχάρδος αιχμαλωτίζεται. Για να ελευθερωθεί χρειάζονται 300.000 αυστριακά μάρκα, χρήματα που ο Ιωάννης δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει. Τότε επιστρέφει ο Ρομπέν και αναλαμβάνει αυτός να μαζέψει τα χρήματα…

Ένα σκηνικό γεμάτο εκπλήξεις, υπέροχα κοστούμια, μουσική ατόφια της εποχής, εξαιρετικοί ηθοποιοί, χορός , τραγούδια και η υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη και των συνεργατών της, ενώνονται για να φτιάξουν μια παράσταση γεμάτη αγάπη και σεβασμό για τα παιδιά.

Εισιτήρια προπωλούνται στο βιβλιοπωλείο ΠΑΙΔΕΙΑ.

Μέγας χορηγός των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2008» είναι η VODAFONE

Προηγούμενο άρθρο Μουσική εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών στο Δ.Ω.Κ
Επόμενο άρθρο Γκάφα τα περί νοθείας λέει η κυβέρνηση, «μια εικόνα χίλιες λέξεις» απαντά το ΠΑΣΟΚ