Ειδήσεις

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α ΄θμιας για την κατάργηση Νηπιαγωγείου


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Καρδίτσας «Ν. Πλαστήρας» θεωρεί πως η απόφαση για τη συγχώνευση της λειτουργίας του 4ου και 22ου Νηπιαγωγείων Καρδίτσας που πάρθηκε από την επιτροπή παιδείας του Δήμου μετά από εισήγηση της Διευθύντριας Π.Ε. αποτελεί ένα ακόμη  βήμα στην κατεύθυνση συρρίκνωσης της προσχολικής αγωγής στην περιοχή μας. Πώς ένα νηπιαγωγείο που παραδόθηκε πριν από λίγα χρόνια παροπλίζεται; Τι θα γίνει με το κτίριο και τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την ανέγερσή του; Γιατί χτίστηκε νέο κτίριο απέναντι από το 4ο Νηπιαγωγείο (πριν από λίγα χρόνια) και δεν επιλέχθηκε να γίνει σε περιοχή που δεν είχαμε νηπιαγωγεία (π.χ. Πλατεία Ακαδημίας) τη στιγμή μάλιστα που καταργήθηκε το 16ο Νηπιαγωγείο; Ποιος ήταν ο προγραμματισμός του Δήμου και της Διεύθυνσης ΠΕ Καρδίτσας για την προσχολική αγωγή και τις κτιριακές υποδομές;

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Καρδίτσας «Ν. Πλαστήρας» καταγγέλλει τη Διεύθυνση ΠΕ Καρδίτσας (που εισηγήθηκε) και τη Δημοτική Αρχή που αποφάσισε τη συγχώνευση -αναστολή λειτουργίας του 4ου Νηπιαγωγείου Καρδίτσας γιατί ούτε πρόγραμμα έχουν, ούτε  ευαισθησία για την προσχολική αγωγή επέδειξαν. Διαχειρίζονται απλώς μια κατάσταση που διαμορφώθηκε από την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και κρύβονται πίσω  από το μεγάλο πρόβλημα της υπογεννητικότητας. Ταυτόχρονα λειτουργούν υλοποιώντας τη μνημονιακή δέσμευση για συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Η αναδιάταξη των ορίων για τις εγγραφές και η υποχρεωτικότητα της δίχρονης προσχολικής αγωγής αποτελούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία και την ενίσχυση των νηπιαγωγείων γενικά αλλά και του 4ου ειδικότερα.

Να μην καταργηθεί το 4ο Νηπιαγωγείο, αλλά να ανασταλεί η λειτουργία του και να διερευνηθεί η δυνατότητα επαναλειτουργίας.

Να γίνει σχεδιασμός για να καλυφθούν οι ανάγκες σε σύγχρονες κτιριακές υποδομές νηπιαγωγείων που στεγάζονται σε ακατάλληλους χώρους (π.χ. καταστήματα χωρίς αύλειο χώρο) ή «φιλοξενούνται» σε χώρους Δημοτικών Σχολείων.

 

 

Από το Δ.Σ.

Προηγούμενο άρθρο Εβδομαδιαίο πρόγραμμα ΚΑΜ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ψηφίστηκε ο Ισολογισμός και ο απολογισμός έτους 2016 στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα