Ειδήσεις

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Κ.Υ. Καρδίτσας για τον κορονοϊό


Τα μεγάλα προβλήματα στην υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του Κ.Υ. Καρδίτσας γεννούν το φόβο των εργαζομένων και του ίδιου του λαού όσον αναφορά την ίδια τους την υγεία.

Συγκεκριμένα στο Κ.Υ. αυτή τη στιγμή υπάρχουν ελλείψεις βασικών ιατρικών ειδικοτήτων και λοιπού προσωπικού, πράγμα το οποίο δείχνει, ότι κανένα σχέδιο αντιμετώπισης δεν μπορεί να υλοποιηθεί πάνω στο σαθρό έδαφος της εμπορευματοποίησης της υγείας.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση καλεί τους εργαζομένους να είναι στην πρώτη γραμμή, υπάρχουν ελλείψεις σε υλικά προφύλαξης των ίδιων επαγγελματιών υγείας που αυτό έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από τους ίδιους τους υγειονομικούς.

Το Κ.Υ. Καρδίτσας δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το επιχειρησιακό σχέδιο, διότι υπάρχουν δύο γιατροί της γενικής ιατρικής μετακινούμενοι από άλλα περιφερειακά κέντρα υγείας οι οποίοι προσφέρουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες τρεις φορές την εβδομάδα και ένας παιδίατρος που καλύπτει όλο τον νομό στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Πριν λίγο καιρό μετακινήθηκε νοσηλεύτρια από το Κ.Υ. Καρδίτσας προς την 2η Τ.Ο.Μ.Υ. Καρδίτσας για να καλύψει έκτακτες ανάγκες όπως λέγεται… Εμείς, όμως, θεωρούμε ότι με αυτό τον τρόπο γίνεται ένα ακόμη ”μπάλωμα” σε μία δομή υγείας με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται μία άλλη δημόσια δομή υγείας.

Οι εργαζόμενοι του Κ.Υ. Καρδίτσας απαιτούν να παρθούν μέτρα για την αποτελεσματική προστασία του λαού από την επιδημία του κοροναϊού και των ίδιων των εργαζομένων που καλούνται να είναι στην πρώτη γραμμή εκτεθειμένοι και χωρίς όλα τα απαραίτητα μέτρα (αντισηπτικά, μάσκες, στολές κ.λ.π.).

 Απαιτουμε:

  1. Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προκειμένου να στελεχωθούν πλήρως οι δημόσιες δομές υγείας Κ.Υ., νοσοκομεία, εργαστήρια και το Ε.Κ.Α.Β. Να ανοίξουν οι κλειστές κλίνες Μ.Ε.Θ.
  2. Να μονιμοποιηθεί όλο το προσωπικό που εργάζεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  3. Άμεσα να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση όλες οι μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.
  4. Να εξασφαλιστεί η προμήθεια όλων των δημόσιων μονάδων υγείας, υγειονομικό υλικό, είδη υγιεινής.
  5. Υλικά προφύλαξης (μάσκες, σαπούνια αντισηπτικά κ.λ.π.).
  6. Το κράτος να εξασφαλίσει πρόσθετες άδειες:

α) Σε εργαζόμενους που αρρωσταίνουν προκειμένου, να αναρρώσουν και για την πρόληψη της διασποράς.

β) Σε περίπτωση ασθένειας μέλους της οικογένειας , π.χ. που έχει άρρωστο παιδί ή αν είναι κλειστό το σχολείο.

 

Προηγούμενο άρθρο Δ. Βερίλλης: Η αλήθεια για τις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα