Ειδήσεις

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ συμμετέχει στην απεργία της 26ης Νοεμβρίου


Μέσα στην έξαρση της πανδημίας, η Κυβέρνηση θα έπρεπε να φροντίζει για την ενίσχυση των νοσοκομείων, για την αύξηση των ΜΕΘ, των δρομολογίων των Μέσων Μεταφοράς, για την αποσυμφόρηση των σχολικών αιθουσών και γενικά για τη Δημόσια Υγεία.

Αντί για αυτά, σπεύδει να αξιοποιήσει την πανδημία για να μειώσει τους μισθούς, να καταργήσει εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν παίρνει μέτρα για την θωράκιση της κοινωνίας από την πανδημία αλλά αξιοποιεί το lockdown που επέβαλλε για να προχωρήσει σε μια ολομέτωπη επίθεση στους εργαζομένους.

      Η πανδημία είναι εκτός ελέγχου, το ΕΣΥ βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 απεργούμε συμμετέχοντας στη Γενική Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.
  • Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
  • Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία. Δεν πρόκειται να το εφαρμόσουμε! Θα το καταργήσουμε στην πράξη!
  • ΑΠΟΧΗ από κάθε ηλεκτρονική ψευδοψηφοφορία σε όλο το Δημόσιο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Δεν καταθέτουμε ψηφοδέλτια, αποσύρουμε αυτά που ήδη κατατέθηκαν. Να δοθεί τώρα παράταση στη θητεία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Οι εργαζόμενοι, θα σηκώσουμε το βάρος της ευθύνης, για τη ζωή μας, για τα δικαιώματα μας, όπως σηκώνουμε καθημερινά το βάρος της λειτουργίας των υπηρεσιών. Δουλειά μας τώρα είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η εορτή των εν αγίοις πατέρων ημών Αμφιλοχίου
Επόμενο άρθρο Φωτισμένο πορτοκαλί το Δημαρχείο Καρδίτσας στις 25 και 26 Νοεμβρίου