Ειδήσεις

Ο Σύνδεσμος Ύδρευσης ενημερώνει τους κατοίκους Παμίσου και Σελλάνων


Ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Δήμου Καρδίτσας & λοιπών Δήμων ενημερώνει τους κατοίκους των Τ.Κ. των Δημ. Ενοτήτων Παμίσου και Σελλάνων που υδρεύονται από τον Βόρειο κλάδο του δικτύου του Συνδέσμου, ότι η οργανοληπτική υποβάθμιση  του νερού (θολότητα, χρώμα) που εμφανίστηκε στις παροχές τους, κατά το τελευταίο 24ωρο οφείλεται σε διενεργηθείσα διακοπή στον κεντρικό χαλύβδινο  αγωγό, προκειμένου να αποκατασταθεί βλάβη.

Η παρέκκλιση των προαναφερόμενων οργανοληπτικών παραμέτρων οφείλεται σε επικαθίσεις, κυρίως αλάτων σιδήρου, αλλά και αργιλοπυριτικών και ασβεστολιθικών προσμίξεων (προερχόμενες από μερική διάβρωση του σιδηροσωλήνα)που μετά το πέρας της διακοπής υδροδότησης παρασύρθηκαν προς τα εσωτερικά δίκτυα

των οικισμών λόγω της απότομης εισροής του νερού στον άδειο αγωγό.

Συνιστάται ο καθαρισμός θέσεων στις οικιακές παροχές, όπου μπορεί να συγκρατούνται επικαθίσεις (πχ. φίλτρο, αν υπάρχει, σητάκι στο στόμιο της βρύσης κ.ο.κ.). Υπενθυμίζεται ότι ανοίγουμε τις βρύσες και αφήνουμε το νερό να τρέξει τόση ώρα όση απαιτείται για να ξεπλυθεί το οικιακό δίκτυο.

Ο Σύνδεσμος διαβεβαιώνει ότι η κατάσταση έχει ήδη ομαλοποιηθεί στους τροφοδοτικούς αγωγούς των ανωτέρω Τοπικών Κοινοτήτων και απολογείται για την αναστάτωση που προκλήθηκε στους καταναλωτές.

 

 

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΝΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Δ.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΗΜΩΝ

 

Προηγούμενο άρθρο Εγγραφές στο 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ανακαινίστηκε το Θεοδωρίδειο Κέντρο-Ορίζοντες