Ειδήσεις

Ο Υπουργός Π. Κουρουμπλής με εκπροσώπους Ρομά Σοφάδων


Προγραμματισμένο ραντεβού  σε κλειστό χώρο γνωστού ξενοδοχείου της Καρδίτσας  είχαν   την Παρασκευή εκπρόσωποι της Τσιγγάνικης κοινότητας Σοφάδων με τον Υπουργό της κυβέρνησης Παναγιώτη Κουρουμπλή.  Ο  υπουργός ζήτησε να δει τον πρώην αντιδήμαρχο του δήμου Σοφάδων Παναγιώτη Χαρίτο,  ο οποίος έθεσε τρία σημαντικά ζητήματα στον Υπουργό, την αναγνώριση της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας  Ελλήνων Ρομά, τη δημιουργία του πρώτου  αυτόνομου Τσιγγάνικου Συνδυασμού σε τοπικό επίπεδό και την παράταση προθεσμίας   χρηματοδότησης για τη μετεγκατάσταση του παλιού οικισμού μετά τις προγραμματισμένες εκλογές 26 Μαΐου 2019.

Στη συνάντηση αυτή ήταν και ο διαμεσολαβητής του παραρτήματος Ρομά Καρδίτσας Οικισμού Μαύρικας Γιώργος Μπαντής, οποίος ζήτησε από τον Υπουργό την δυνατότητα πρόσληψης νέων επιστημόνων Ρομά ως ειδικοί σύμβουλοι των υπουργείων και των θεσμικών οργάνων του κράτους  για θέματα Ρομά.

Ο υπουργός μετά τη πρόταση του πρώην αντιδημάρχου Σοφάδων του κ. Χαρίτου,  ζήτησε να εκφράσει τη γνώμη του ο διαμεσολαβητής  Μπαντής Γιώργος, σχετικά με το Τσιγγάνικο Συνδυασμό, ο κύριος Μπαντής απάντησε θετικά στη δημιουργία του Τσιγγάνικου Συνδυασμού και δήλωσε   πως είμαστε  πλέον σε θέση ως νέοι επιστήμονες να αναλάβουμε την εκπροσώπηση της κοινότητας μας μόνοι μας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Δημήτρης Τριανταφύλλου μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελλάν Πασσε, οποίος αναφέρθηκε στα γνωστά σε όλους μας  προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τσιγγάνικες κοινότητες Ρομα.

Το ραντεβού ανανεώθηκε εκ νέου στην Αθήνα στις επόμενες ημέρες για τη δρομολόγηση των αιτημάτων που θέσανε οι εκπρόσωποι Ρομα της πόλης των Σοφάδων.

Προηγούμενο άρθρο Νέα αντιπλημμυρικά έργα στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Κώστας Παπαλός: Ανακοίνωση υποψηφιότητας δημάρχου Δήμου Καρδίτσας