Ο χρόνος φεύγει…τα Εργαστήρια Τέχνης δεν λειτουργούν ακόμη


Ένας χρόνος πέρασε χωρίς τη λειτουργία των Εργαστηρίων Τέχνης Δήμου Καρδίτσας, το Σεπτέμβριο του 2014 οι εγγραφές έμειναν στα χαρτιά και οι πόρτες δεν άνοιξαν ξανά στα εργαστήρια.
Παιδιά μικρά- μεγάλα έφηβοι και ενήλικες που περνούσαν ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο τους περιμένουν ακόμα και ρωτάνε αν υπάρχει περίπτωση να ξανανοίξουν.
Το πιο σημαντικό κομμάτι ήταν τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου που προετοιμάζονταν στο ελεύθερο-γραμμικό σχέδιο για να εξεταστούν στις πανελλήνιες εξετάσεις του σχολείου.
Οι αξιόλογοι δάσκαλοι, τα χαμηλά δίδακτρα, η ύλη και τα υλικά που τους προσέφεραν  έφερναν κάθε χρόνο για το μάθημα αυτό πάνω από 30 μαθητές πάντα με επιτυχίες στο στόχο τους.
Στα 17 χρόνια λειτουργίας πέρασαν 6.500 συμπολίτες μας, δημιούργησαν, εκφράστηκαν, έκαναν φιλίες, γνώρισαν και αγάπησαν την Τέχνη όπως και την πόλη μας την Καρδίτσα που τους πρόσφερε το δώρο αυτό.
Σημαντικό είναι ότι μαθητές που διδάχτηκαν και προετοιμάστηκαν για την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών πέρασαν, σπούδασαν και επέστρεψαν στα Εργαστήρια ως δάσκαλοι καθώς και σε διάφορα σχολεία της πόλης μας.
Το ταλέντο τους αναδείχτηκε μέσα από τον ελεύθερο  χρόνο που διέθεταν παρακολουθώντας μαθήματα στα Εργαστήρια Τέχνης.
Σε πολλές τοπικές εκδηλώσεις, Φεστιβάλ, Εκθέσεις κ.α. η λέξη ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ είναι πάντα στο στόμα των επίσημων χαιρετισμών.
Τα εργαστήρια Τέχνης ήταν ένας φορέας πολιτισμού ανοιχτός προς όλους και όλες τις ηλικίες και δεν έγινε καμία μα καμία προσπάθεια να λειτουργήσουν ξανά.
 Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Καρδίτσας συμπαρίσταται στον αγώνα των απολυμένων υπαλλήλων των Εργαστηρίων Τέχνης που διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια με την επανάκτηση των θέσεων εργασίας τους και ζητά από τη Δημοτική Αρχή την ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ των ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ και την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ στις ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τους.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ

Προηγούμενο άρθρο Απόστολος Δημ. Ρήτας : Τροχαία ατυχήματα
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ