Πάνω σε μια θεατρική παράσταση στη Θεσσαλονίκη


Στην πολύ δύσκολη εποχή που ζούμε όλοι μας, είναι πολύ ωραίο πράγμα να κάνεις τους ανθρώπους να γελούν με την ψυχή τους, να χαίρονται και να σε χειροκροτούν. Το γέλιο είναι βάλσαμο στις ψυχές των ανθρώπων και ωφελεί και τη σωματική και πνευματική υγεία. Και όταν προσφέρεις χαρά στους συμπολίτες σου, εισπράττεις πολλαπλάσια χαρά από τη χαρά που δίνεις. Και επί πλέον έχεις την ηθική ικανοποίηση ότι τιμάς και προβάλλεις την πόλη σου σε όλη την Ελλάδα.

Μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ένιωσαν οι συνεργάτες μου κι εγώ, όταν την Πέμπτη, 11-6-2015, 8 και 30 μ.μ. στην αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», απέναντι από τον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρδιτσιωτών Θεσσαλονίκης «Ο Καραϊσκάκης», παρουσιάσαμε την κωμωδία μου «Του χωριού το Κοινοβούλιο», σε μουσική και τραγούδια του αγαπημένου μου φίλου και συνεργάτη στο τραγούδι συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου.

Οι θεατές δεν ήταν μόνο Καρδιτσιώτες της Θεσσαλονίκης, αλλά και Θεσσαλονικείς και από άλλες περιοχές. Πολλοί επίσημοι τίμησαν με την παρουσία τους την παράσταση. Ευχάριστη έκπληξη για όλους μας ήταν η παρουσία μιας θαυμάστριάς μας γιαγιάς που, ως τώρα, είδε όλες μας τις κωμωδίες, και ήρθε με την παρέα της από τη Χαλκιδική ειδικά να παρακολουθήσει την παράσταση και την καταχάρηκε.

«Τέλεια παράσταση» φώναξαν ενθουσιασμένοι πολλοί από τους θεατές όταν τελείωσε η παράσταση. Και τα συγχαρητήριά τους για τους ηθοποιούς που τους εξέπληξαν με την απόδοσή τους και για μένα ήταν πολύ θερμά και εγκάρδια.

Μου έκανε εντύπωση και χάρηκα πολύ το σχόλιο μιας ηθοποιού που μου είπε: «Σε συγχαίρω για τον έξυπνο τρόπο που γράφεις. Προκαλείς άφθονο και αβίαστο γέλιο χωρίς να χρησιμοποιείς ύβρεις και χυδαιολογίες».

Ο Σύλλογος των Καρδιτσιωτών της Θεσσαλονίκης είναι ένας πολύ δραστήριος Σύλλογος με μέλη πολύ αξιόλογα άτομα. Ο Πρόεδρος Βασίλης Κακανής από το Ανθοχώρι και ο πρ. Πρόεδρος Δημήτρης Νάκος από τα Βραγκιανά τιμούν τον Νομό Καρδίτσας, προσφέροντας πολλά στον πολιτισμό και όχι μόνο.

Τι να πεις για τη φιλοξενία τους; Μας φιλοξένησαν στο ουζερί του Τάσου από τη Λοξάδα και μας πρόσφεραν και «του πουλιού το γάλα» που λέει ο λαός. Τους ευχαριστούμε.

Οι συντελεστές: Σωτήρης Μπακαρός, Αυγή Παπαδημητρίου, Αποστόλης Χαλαβέτας, Δημήτρης Καραμαγκιόλας, Απόστολος Ρήτας, Ειρήνη Γεωργαντζά, Βάιος Ρήτας, Χρήστος Νικολόπουλος, Δημήτρης Ρήτας, Πιπίνα Μπατζιάκα, χορηγός αφισών και προγραμμάτων: Σχολή οδηγών-ασφάλειες Απόστολος Δημ. Ρήτας.

Την κωμωδία αυτή και άλλες μου θα έχουν την ευκαιρία οι Καρδιτσιώτες να παρακολουθήσουν σε χωριά του Νομού μας, αν οι Δήμαρχοι μάς προσκαλέσουν.

Δημήτρης Απ. Ρήτας

Φιλόλογος-συγγραφέας-στιχουργός

Δ/ντής του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Παρατείνεται η έκθεση με έργα από την Πινακοθήκη Καναλίων στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Η Νέα Ένωση ξεκινά τη λειτουργία του παραγωγικού συγκροτήματος «SILOS Ματαράγκας»