Ειδήσεις

Πέντε μαθητές και μαθήτριες Λυκείων της Καρδίτσας στο Ευρωκοινοβούλιο


Πέντε παιδιά του 1ου και 4ου Γενικών Λυκείων της Καρδίτσας κατέλαβαν ισάριθμες θέσεις, από τις 24 συνολικά που αναλογούν στη Θεσσαλία, προκειμένου να επισκεφθούν το Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Εκεί θα συμμετάσχουν σε ένα είδος προσομοίωσης των συνεδριάσεων των ευρωβουλευτών, σχηματίζοντας ομάδες εργασίας με μαθητές και μαθήτριες από διάφορες χώρες της Ε.Ε. Οι συγκεκριμένοι μαθητές και μαθήτριες έχουν επιλεγεί μετά από σχετικό διαγωνισμό που έγινε ταυτόχρονα σε όλους τους Θεσσαλικούς νομούς με τη συμμετοχή 199 παιδιών που φοιτούν στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, στους καθηγητές που ανέλαβαν την προετοιμασία τους καθώς και σε όλους όσοι πήραν μέρος στη σχετική διοργάνωση και βαθμολόγηση κατά το πρότυπο των Πανελλαδικών εξετάσεων. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας συνεργάστηκε με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Σύνδεσμο Φιλολόγων Καρδίτσας και με τους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων της ευρύτερης περιοχής, ενώ πολύ σημαντική ήταν η συμβολή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας στη διοργάνωση.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε κάθε στάδιο του διαγωνισμού, καθώς και τις καθηγήτριες και καθηγητές φιλολόγους που επωμίσθηκαν το έργο της βαθμολόγησης.
Θερμά συγχαίρουμε τους μαθητές και μαθήτριες των σχολείων μας που επελέγησαν:
1. Θέου Βασιλική – Άννα (1ο ΓΕΛ Καρδίτσας)
2. Θεοδοσοπούλου Γεωργία Βαϊα (4ο ΓΕΛ Καρδίτσας)
3. Δερβέναγα Γεώργιο (4ο ΓΕΛ Καρδίτσας)
4. Μπάμου Δάφνη – Μαρία (4ο ΓΕΛ Καρδίτσας)
5. Κάσσο Ευάγγελο (1ο ΓΕΛ Καρδίτσας)

και την εκπαιδευτικό του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας, Κουκούλη Αικατερίνη, φιλόλογο, που θα συνοδεύσει τους επιτυχόντες μαθητές/τριες.

Εύχόμαστε αυτή η ευρωπαϊκή εμπειρία να είναι μία από τις πολλές που θα ακολουθήσουν στη ζωή τους!

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συμμετέχουμε μαζικά στην πανεργατική απεργία
Επόμενο άρθρο Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων: Κλείνουμε τα μαγαζιά μας για 2 ώρες