Ειδήσεις

Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου


Το Περ/κό Τμήμα Καρδίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σας προσκαλεί στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Μαΐου και ώρα 19:00, στο Παυσίλυπο, με ομιλητή τον κ. Θωμά Κόντο, καρδιολόγο.    

Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου

Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, οι κρίσεις στην εποχή μας είναι ολοένα και πιο πολύπλοκες ενώ οι ανθρωπιστικές ανάγκες αυξάνονται αλματωδώς. Όλο και περισσότερες ζωές καταστρέφονται από τις ένοπλες συγκρούσεις, τη βία ή την κλιματική αλλαγή. Και οι φυσικές καταστροφές εκδηλώνονται πλέον με μεγαλύτερη σφοδρότητα.
Αυτή η πολυπλοκότητα σημαίνει ότι το έργο των εθελοντών και των επαγγελματιών του Ερυθρού Σταυρού & της Ερυθράς Ημισελήνου καθίσταται πιο σημαντικό και απαραίτητο από ποτέ.
Σήμερα, 8 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, αναγνωρίζουμε την ανεξάντλητη συμβολή και τα σπουδαία επιτεύγματα των εκατομμυρίων εθελοντών και στελεχών μας σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι κάθε μέρα, με τις πράξεις τους, επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή μας στον σεβασμό και την προστασία κάθε ανθρώπου.
Από τη Συρία έως τη Σομαλία και από το Νεπάλ έως τη Νιγηρία, βλέπουμε με πόση γενναιότητα και αυταπάρνηση οι εθελοντές και τα στελέχη του Ερυθρού Σταυρού & της Ερυθράς Ημισελήνου θέτουν συχνά τη σωματική τους ακεραιότητα σε κίνδυνο, με μοναδικό σκοπό να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους που βρίσκονται σε ανάγκη. Εάν κάτι μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα είναι ότι από την εποχή του ιδρυτή του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, τα οξυμένα ανθρωπιστικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας μπορούν να επιλυθούν μόνο χάρη σε ανθρώπους που διαθέτουν αποφασιστικότητα και πάθος για να ανακουφίσουν τον ανθρώπινο πόνο.

Αυτό είναι το Κίνημα. Αυτός είσαι εσύ!
Οι εθελοντές και τα στελέχη μας αποχωρούν από τα πεδία των κρίσεων τελευταίοι, διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω. Και πρώτοι συνοδεύουν τους ανθρώπους στην πρώτη προσπάθειά τους να ανακτήσουν την αξιοπρέπειά τους. Ο ρόλος τους είναι καθοριστικός όταν παρέχουν επείγουσα βοήθεια, όταν συνεργάζονται για την αποκατάσταση της κοινότητας, όταν βοηθούν τους ανθρώπους να ανακάμψουν, ώστε ασφαλέστεροι, ισχυρότεροι και ανθεκτικότεροι να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές κρίσεις.
Οι εθελοντές και το προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού & της Ερυθράς Ημισελήνου, σε κάθε τομέα δραστηριοποίησης (πρώτες βοήθειες και διάσωση, υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, κλπ) είναι εκεί για να φέρουν το χαμόγελο και να κάνουν τη μεγάλη διαφορά στη ζωή των ανθρώπων.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μετάλλια και διακρίσεις για τις Καρδιτσιώτισσες στο Τραμπολίνο
Επόμενο άρθρο Ασ. Σκόνδρα: ΝΔ και Κυριάκος η μόνη λύση…οι υπόλοιποι πνίγηκαν στις αυτ…απάτες τους